Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Березень » 28 » Нове українське кіно
4:13 PM
Нове українське кіно

Містична драма в бібліотечному медіацентрі

 

27 березня в медіа-центрі ценральної бібліотеки  на Подільщині  в рамках фестивалю "Наше українське кіно" (Артхаус Трафік) пройшов перегляд  кінострічки від режисера Володимира Тихого "Брама", яка  стала  переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. 

Сценарій фільму заснований на п'єсі культового українсько-німецького драматурга Павла Ар'є "На початку і наприкінці часів". П'єса вже встигла стати театральним хітом в Києві, Львові, Харкові, Херсоні, Москві та інших містах. За мотивами п'єси режисер створив різнобарвний за жанром твір. Це  і чорна містика, і захоплюючий трилер, і муторошна людська драма, і комедія водночас.

Стрічка розповідає про сім'ю, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Головує у ній баба Пріся, котра товаришує з русалками, час від часу поїдає галюциногенні гриби і якось за часів Другої світової війни навіть порішила дванадцятьох есесівців. З нею живуть онук Вовчик і хвороблива донька Слава, яку свого часу покинув чоловік. Неочікувано їхнє розмірене життя закінчується – баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом, і якій треба запобігти.

Протягом перегляду глядач спочатку сміявся, потім переживав, а у фіналі – плакав. Це шквал емоцій, що не залишає байдужим, вона дає можливість замислитися, глянути на нашу історію загалом, відшукати в ній певні закономірності та врешті-решт спробувати обернути ці закономірності собі на користь, бо бездіяльність вбиває.

Детальніше про перегляд фільму читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 527 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz