Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Серпень » 12 » Навчання бібліотечних фахівців
12:36 PM
Навчання бібліотечних фахівців

Підвищуємо фаховий рівень

 

Бібліограф центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС Ірина Пашора стала однією з учасниць тренінгу "Автоматизована система відбору та розподілу книжкової продукції" для бібліотекарів Одеської області, які були відібрані Державною установою "Український інститут книги" (м. Київ) для роботи в Програмі поповнення фондів публічних бібліотек.

Згідно програми центральна бібліотека нашої громади буде отримувати найновіші книжкові видання сучасних українських видавництв для юнацтва та дорослих, проводити заходи з популяризації читання та надавати Інституту інформацію щодо використання цих видань (книговидачі) користувачами громади.

Тренінг пройшов 8 серпня в місті Доброславі в рамках проведення XХІ Всеукраїнського форуму «Українська книга на Одещині», ініційованого Одеською національною науковою бібліотекою.  Окрім нашого фахівця, в тренінгу взяли участь бібліотекарі Арцизького, Біляївського, Болградського, Кодимського, Савранського районів, які в подальшому проводитимуть відбір та поповнення бібліотечних фондів в персональному кабінеті бібліотеки «Автоматизована система відбору та розподілу книжкової продукції».

Навчальне заняття і консультацію провела головний методист науково-методичного відділу ОУНБ імені М.С. Грушевського Наталія Усатюк.

Під час консультації були розглянуті принципи і правила відбору книжкової продукції у 2020 році, вимоги до відібраних бібліотек і визначених відповідальних осіб та терміни звітування перед Українським інститутом книги тощо. Також була детально опрацьована Інструкція з використання фахівцями бібліотек персонального кабінету «Автоматизованої системи відбору та розподілу книжкової продукції».

З 2014 року бібліотечні фахівці працюють з Електронною системою моніторингу базової мережі публічних бібліотек України EСМаР, і тепер ще одна  автоматизована система підкорюється нашим фахівцям.

Більше фото дивіться на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 694 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz