Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Лютий » 24 » Народознавче свято Масляної
10:20 AM
Народознавче свято Масляної

"І старий, і молодий Масляній радій!"

 

21 лютого відбулось народознавче свято «І старий, і молодий Масляній радій!» в центральній районній бібліотеці з поетами літературного салону «Бестселер».

Завідуюча відділом обслуговування читачів Олена Володимирівна Попова познайомила всіх присутніх з особливостями та звичаями кожного дня Масляного тижня, найзнаменитішого обряду на стику зими і весни. Вона розповіла, що  Свято Масляної  пов'язане з культом народження сонця, звідси і традиційні млинці: круглі, гарячі, золотисті, які являють собою мініатюрні зображення нашого світила.

Керівник салону "Бестселер" Валентина Іванівна Барсукова розповіла, у творах яких українських та зарубіжних письменників є згадка про це слов'янське свято, і запропонувала до уваги свій новий вірш. Поетичну естафету підхопили всі присутні поети, які зачитали власні вірші, присвячені весні та зародженню нового життя.

Продовжили захід презентація книжкової виставки "Чесна Масляна - широка бояриня" і перегляд художнього фільму "Снігуронька".

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

 

 

 

Переглядів: 870 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz