Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2013 » Липень » 11 » Народознавче свято Івана Купала
12:54 PM
Народознавче свято Івана Купала
"Ой, на Івана, та й на Купала"

Популяризація української культури, народних свят та обрядів на Борщах стала доброю традицією. Не стало виключенням і одне з найдавніших і найбільш улюблених в народі свят - Івана Купала.
6 липня в селищі Борщі («Зірниця»)  на районному рівні відбулося театралізоване свято «Ой, на Івана, та й на Купала», ведучими якого були бібліотекар сільської бібліотеки Оксана Перебітюк та Даша Цуканова.
На святі були українські  міфічні герої:ї і Лісовик, і Лісова Мавка, і Нечиста сила, і Водяник, ролі яких виконували діти селища.
Дівчата у віночках, сплетених з польових і садових квітів, водили хороводи навколо деревця – купали (Марени), яка була прикрашена різнокольоровою стрічкою. Хлопці розвели багаття і спалили ляльку – опудало, щоб не приносило людям зло.

Яскраву танцювальну програму запропонували присутнім колектив «Форсаж» (керівник Інна Балінська) та колектив села Малий Фонтан (керівник Попенко І.В.), а вокальний гурт «Рябинушка» ( керівник Дашкова Р.) з села Чапаєвка Куяльницької сільської ради подарував усім букет російських пісень та запальний танець « Кадриль».

Детальніше про хід заходу читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 986 | Додав: Olga | Теги: Україна, традиції, народознавство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz