Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Червень » 27 » Народознавча година в бібліотеці села Станіславка
1:43 PM
Народознавча година в бібліотеці села Станіславка
Криниці мого дитинства
 
"Криниці мого дитинства" - таку назву мала народознавча година, яка відбулась 24 червня в бібліотеці села Станіславка. 
Завідуюча бібліотекою Валентина Іванівна Христич запросила на захід молодших читачів, учнів 3-4 класів, та розповіла їм про те, як з'являлися криниці в рідному селі, скільки їх зараз є у селі, хто їх доглядає. Дуже зацікавила дітей розповідь бібліотекаря про методи знаходження джерел, легенди про криницю-журавель.
Діти, в свою чергу, читали вірші про чисту водицю, згадували прислів'я та приказки нашого народу про животворні джерела, співали українські пісні про криниці: "Ой у полі криниченька", "Копав, копав криниченьку" та інші.
Народознавча година продовжилась екскурсією до сільської криниці, де діти напились холодної життєдайної води і зачитали відомий вірш Йосипа Курлата "Це слово співуче - криниця, дзвінкої води холодок", підтверджуючи, що криниці - це дійсно джерело пам'яті про наших предків, це оберіг, що об'єднує різні покоління.
Переглядів: 903 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz