Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Квітень » 15 » Місячник довкілля
3:10 PM
Місячник довкілля

В шерензі перших за чистоту довкілля

 

В бібліотеках Куяльницької громади протягом квітня триває екологічний місячник  "За чисте довкілля!". Сподіваюсь на швидке повернення користувачів до бібліотек на початку квітня бібліотекарі розгорнули в своїх закладах різноманітні книжкові виставки, викладки літератури, книжкові добірки до Дня довкілля та Дня Землі, з якими вже зараз можна знайомитись віртуально на бібліотечних сторінках у Фейсбуці та бібліотечних блогах.

В центральній бібліотеці оформлена книжкова еко-виставка "Жива душа - зелений дивосвіт". "Природа навколо нас" - таку назву має книжкова виставка в бібліотеці селища Борщі. Темі природи та охорони довкілля присвячена книжкова виставка "Заквітчана вічність природи", розгорнута в бібліотеці села Новоселівка. На читачів бібліотеки села Куяльник чекає еко-калейдоскоп "Наша планета - колиска життя". Жодного байдужого не залишить тематична книжкова виставка "Торкнімося серцем до краси земної", розгорнута в бібліотеці села Нестоїта.

Крім популяризації літератури з екології та охороні навколишнього середовища бібліотекарі разом з активом сільської громади, беруть активну участь у санітарному прибиранні та благоустрої території села, тому що санітарний стан та благоустрій територій - це візитівка кожної територіальної громади, будь то село чи місто, район чи область.

Згуртовані, активні, позитивні, небайдужі до свого села бібліотекарі разом із працівниками старостинських округів, місцевих ФАПів та закладів культури прибирають прилеглі до своїх закладів території від сміття, що накопичилось за зимовий період, упорядковують клумби, білять дерева, квітники, висаджують квіти, облагороджують території сільських кладовищ, пам'ятників, придорожних смуг.

Чистота краю починається з чистоти власної оселі, вулиці, села, міста. Не варто чекати і звикати до того, що за тебе усе зроблять інші — держава, сусід чи волонтери. Люди можуть почати із себе, щоб підтримати мрію кожного жити в чистому світі з чистими думками.

Більше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1535 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz