Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Жовтень » 26 » Медіаграмотність
12:22 PM
Медіаграмотність

Проходимо національний тест з медіаграмотності

 

Працівники центральної бібліотеки КУ «Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради» взяли участь в національному тесті з медіаграмотності, організований командою "Фільтр" під патронатом Міністерства культури та інформаційної політики України, спільно з ПРООН та програмою USAID "Мріємо та діємо" в рамках Глобального тижня медіаграмотності, який проходить у всьому світі з 24 по 30 жовтня.

Тиждень медіаграмотності нагадує про значення медіа- та інформаційної грамотності у сучасному світі і має на меті озброїти людей навичками та знаннями, необхідними для відповідальної та ефективної навігації в цифровому та інформаційному просторі.

Завідувачка медіацентром Ольга Волкунович, завідувачка відділом обслуговування користувачів Інна Вербицька, бібліотекар Юлія Тишкул та заступник директора Людмила Бензар зареєструвались на онлайн-платформі та протягом 45 хвилин розмірковували над відповідями на 34 питання, об’єднані у п'ять тематичних блоків.

Питання були дуже актуальними, різноманітними: про безпеку в соціальних мережах, достовірність та вплив новин, безпечне використання особистих даних та ресурсів, штучний інтелект, діпфейки та ін.

У нинішню епоху різних видів медіа, коли чутки швидко поширюються, а факти можуть бути перекручені, розрізняти правду і брехню стає дедалі складніше, і дуже важливо вміти аналізувати, яку інформацію, звідки і як ми споживаємо.

Цей тест на медіаграмотність та інші заходи цього тижня мають на меті озброїти людей навичками та знаннями, необхідними для відповідальної та ефективної навігації в цифровому та інформаційному просторі.

Підсумки тесту виявилися у кожного різні, хтось набрав необхідний мінімум, отримавши звання "початківець", хтось -  "майже гуру", але всім є ще багато, чому треба навчатись, і завдяки платформі "Фільтр" це можна зробити і отримавши відповідний сертифікат.

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 122 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz