Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Січень » 5 » Літературні ювіляри січня
1:25 PM
Літературні ювіляри січня

Дорогами долі і творчості Володимира Сосюри та Василя Стуса

 

Новий 2023 рік розпочався ювілеями двох відомих всьому світові українських письменників - Володимира Сосюри та Василя Стуса. Ці знакові події в літературному житті країни не залишилися поза увагою бібліотек Куяльницької громади.

Ювілярам січня була присвячена презентація виставки-присвяти "Постаті, що єднають Україну", яка познайомила користувачів центральної бібліотеки з життєвим подвигом, творчістю і всенародним визнанням митців, чиє життя - це дорога через терни до зірок.

Благодатна пора 60-х років народила 6 січня 1938 року, на самий Святвечір, талановитого українського поета, перекладача, прозаїка, літературознавця, правозахисника Василя Стуса, до дня народження якого в  бібліотеці селища Борщі розгорнута книжкова виставка-ювілей "Василь Стус - летюча зірка української літератури" для різних категорій користувачів. Видання, експоновані на виставці, розкривають складний життєвий шлях Василя Стуса, а також показують його значний творчий доробок, зокрема, як поета-новатора, який органічно поєднав традиції українського красного письменства та європейської літератури, творив поезію, основу якої становить усвідомлення внутрішньої свободи, готовності до боротьби за кращу долю народу України.

На літературну панораму під назвою «Трагічний, величний і вічний Василь Стус» до 85-річчя поета запрошує користувачів бібліотека села Гонората. Захід присвячений творчості поета, яка є рідкісним органічним сплавом філософської глибини, громадянської мужності й високої художності.

Цього ж дня виповнилось 125 років з дня народження Володимира Сосюри, одного з найпопулярніших поетів України XX століття, твори якого зродилися з глибоких народних джерел. Життєвий і творчий шлях, який віддзеркалює трагічну долю українського народу, розгортає перед користувачами борщівської бібліотеки книжкова викладка-портрет "Великий співець любові".

На літературну годину-вшанування поета "Я - поет робітничої рані..." запросила юних читачів бібліотекар села Глибочок.

Презентація тематичної викладки книжок "Всім серцем любіть Україну свою" зібрала за "круглим столом" читачів центральної дитячої бібліотеки.  

Книжкові виставки, присвячені січневим ювілярам, розгорнуті у ряді інших бібліотечних філій КУ "Публічна бібліотека імені Є. Чикаленка" і запрошують до знайомства з ними мешканців громади.

Детальніше - на блозі бібліотеки

Переглядів: 247 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz