Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Жовтень » 21 » Краєзнавчий туризм
4:05 PM
Краєзнавчий туризм

Краєзнавчий тур "В краю степів та лісів" від працівників культури

 

20 жовтня 2019 року працівники культури Нестоїтського старостинського округу Галина та Сергій Ряжеві, бібліотекарі Наталія Стопчанська, Тамара Гребонос зустрічали вже другу туристичну групу за краєзнавчим маршрутом «В краю  степів і лісів». Учасниками першої групи стали гості з Куяльницької громади, які відвідали Нестоїту 14 жовтня, на свято Дня українського козацтва, Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці ("Покрова в Нестоїті: знакові події").

Туристами стали учні 4-7 класів школи села Олександрівка, а  ініціатором - завідуюча сільським клубом Тетяна Бригадіна, яка сама побувала на відкритті маршруту і захотіла поділитися розділити свої враження з учнями.

Кразнавчий тур розпочався при в’їзді в Нестоїту біля візитівки села - скульптури Діда Пастуха з історичної реконструкції «Розбійницькі пристрасті в Нестоїтському урочищі», яку цього разу підготували школярі КОНЗ Нестоїтського ЗЗСОI-III ст. Балан Д., Чорний Б., Кобилюк І., Киба О. Презентація історичної реконструкції була проведена 14 жовтня працівниками Куяльницького центру культури та дозвілля та клубними працівниками громади, а в ролі гідів виступили бібліотекар краєзнавчого відділу центральної бібліотеки Надія Балабан та головний спеціаліст з туризму Наталія Мокряк.

Працівники культури знайомили гостей з історією села та місцевими легендами та частували просто неба улюбленими стравами козаків: кашею та узваром. 

Продовжився туристичний маршрут, як і першого разу, у шкільному краєзнавчму музеї, садибі пана Юревича, храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Завітали діти і до сільського Будинку культури та відвідали сучасну бібліотеку з інтернет-центром. 

Щиро вітав присутніх і староста Нестоїтського старостинського округу Євген Загарія, пригощаючи дітей морозивом та розповідаючи цікаві факти з історії села.  

Кожен з учасників другого туру отримав на згадку календарик з фотографією скульптури "Дід Пастух" і буклет про історичні пам'ятки Подільщини, підготовленою центральною дитячою бібліотекою.

Працівники культури Нестоїти пишаються своїм краєм. Вони гордяться, що перший туристичний маршрут в Куяльницькій громаді пролягає через Нестоїту, одне з найстаріших і найпривабливіших сіл Подільщини, і раді допомогти в розвитку цього маршруту.

Детальніше про туристичний маршрут читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1281 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz