Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Січень » 26 » Корифеї котовської журналістики
6:10 PM
Корифеї котовської журналістики
Корифеї котовської журналістики

                        Книжкова виставка


      80 років для друкованого видання - не малий термін, який назвати цілою епохою. Великий і тернистий шлях пройшла наша районна газета "Котовські вісті" з того часу, як в далекому 1932 році, 31 січня був надрукований перший номер газети. Бібліотечна система Котовського району вітає колектив редакції газети та презентує до ювілею книжкову виставку, підготовлену краєзнавчим відділом центральної районної бібліотеки, "Корифеї котовської журналістики".

Розділ 1. У витоків газети

О мужнє племя журналістів!

Вітаєм з святом нині вас.

Здорові будьте, серцем чисті,

Щоб в грудях вогник не погас!


Іван Васильович Скляр – перший післявоєнний редактор газети «Перемога» (теперішні «Котовські вісті») з 1947 по 1964 рр.

За роки роботи Іван Васильович проявив чималі організаторські здібності, сам працював, не покладаючи рук, захоплюючи всіх своєю самовідданістю, творчим відношенням до справи. При ньому в редакції почали працювати кореспондентами Р. Козак, Т. Кравцов, В. Капустін, фотокори В. Сорока і В. Пахомов. Підвищився і творчий потенціал газети. Регулярно стали з'являтися нові газетні рубрики: "Сто рядків поезії", "Поезії" та ін. В 1964 році Іван Васильович перейшов на посаду замісника головного редактора і продовжував працівати в рідному для нього колективі.


Микола Іванович Григорина – редактор газети «Ленінський прапор» з 1964 по 1982 р.р.

Фронтовик, Микола Іванович після війни закінчив Київську вищу партійну школу. З середини 50-х років і до виходу на пенсію перебував на керівній роботі в місцевій пресі. Він сформував свій творчий колектив, яким можна пишатися навіть зараз. В його складі були такі маститі журналісти як Микола Богаченко, Іван Скляр, Микола Федорович, Іван Супрун, Т. Кравцов, Микола Корнійчук, А. Столяренко, А. Ковальський та ін.
       За його керівництва газета була на високому рахунку в області, отримувала подяки ЦК КПРС. Тираж газети в той час досяг майже 15 тисяч примірників.



Віктор Олександрович Мельниченко – головний редактор газети «Котовські вісті» з 1982 по 2000 р.р.

Його роботу можна розділити на дві різні, але рівні частини. Перша - з 1982 по 1991 рр. - в радянський час. Стільки ж, 9 років, - в пострадянський період. За часи роботи він робив все, щоби газета була кращою в області, друкувала більше нарисів, фельєтонів, народних посмішок. Тираж не ріс, але й не падав. В 1988 році Віктора Олександровича відмітили обласною премією "Золоте перо".

       В нашому місті Віктор Олександрович був широко відомий не тільки як талановитий журналіст, а й як міжнародний  майстер, арбітр, гросмейстер України, чотирьохразовий чемпіон світу по шаховій композиції.


Розділ 2. Сповнені творчим натхненням

Являются поэты, как мессии

Над нашим неприкаянным житьем,

И душ своих возвышенным огнем

Сжечь зло хотят, чтоб мы достойней жили

А. Ковальский

Анатолій Дмитрович Ковальський – головний редактор газети «Котовські вісті» з 2000 по 2008 р.р., член Національного Союзу журналістів України, автор більше 20 ліричних прозових, художніх і етнографічних книг: «Евангелие от любви», «И взойдет солнце», «Королевская сага», «Убывающая луна», «Квітка папороті» та ін.

            

 

Михайло Іванович Криворотько, відповідальний секретар газети «Котовські вісті», член Національного союзу журналістів, автор збірки «Лелеки», співавтор збірок «Сяйво променя» і «Замріяний степ».


           


Любов Миколаївна Добровольська, заступник редактора газети «Котовські вісті», співавтор книги «Сузірʼя звитяжців. Короткі нариси про кращих людей Котовського району», голова профспілки працівників культури Котовського району.


                                               

Переглядів: 6871 | Додав: Olga | Теги: виставка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz