Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Березень » 27 » Книжковий березень на Котовщині
2:48 PM
Книжковий березень на Котовщині

Книжковий березень на Котовщині

26 березня, в чудовий весняний день в читальному залі центральної районної бібліотеки було багатолюдно, шумно та гамірно,  лунали дзвінкі юнацький голоси та завзятий сміх. Студенти першого курсу сестринського відділення Котовського медичного училища (куратор Глатковська Л. В.) завітали в бібліотеку на урочисте відкриття Тижня дитячого та юнацького читання. Першим святковим заходом цього Тижня став літературний дайджест «Книжковий березень на Котовщині».

Про безцінне значення книги та її ролі  в людському суспільстві напередодні Всесвітнього Дня книги в черговий раз розповіли присутнім бібліотекарі відділу обслуговування читачів Олена Володимирівна Попова та Людмила Євгенівна Лук’янчук. Але найбільше зацікавили молодь невідомі для них факти з літературного минулого нашого міста та району. Чи справді в нашому місті зупинявся геній російської поезії Пушкін, чи можуть мешканці села Липецького впізнати в героях оповідання  Михайла Коцюбинського «Для загального добра» своїх земляків із далекого 19 століття, що пов’язує з нашим містом героїв оповідання А. Купріна « На разъезде», як зустрічала Новий 1900 рік в нашому місті Марієта Шагінян, які ще відомі письменники, класики російської та української літератури, були гостями нашого краю? Відповідь на ці та інші питання більшість юнаків та дівчат почули в бібліотеці вперше.

Літературна подорож продовжилась екскурсом в сучасне літературне життя краю, який запропонувала присутнім бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Іванівна Балабан. Вона познайомила юнаків та дівчат з книжковою виставкою «Поетичний вінок Котовщини», провела огляд збірників поезій і авторських книжок місцевих літераторів, які чекають на читачів на полицях нашої бібліотеки, розповіла про  літературні об’єднання краю.






Із неприхованим інтересом познайомилась молодь і з новинками літератури на абонементі бібліотеки, адресованої юнацтву. Цікаву розповідь про серію захоплюючих книжок «Все тайны Земли» підготувала для учасників заходу бібліотекар районного абонементу Людмила Дмитрівна Поросятковська.



А далі на студентів чекала невелика  літературна вікторина «Литературні сходинки», до веселих і дотепних питань якої не залишилося жодного байдужого. Переможці отримали заслужені призи, а всі учасники – гарний настрій.


Сподіваємось, що на цьому заході разом із гарним настроєм наші молоді читачі отримали і якусь нову для себе пізнавальну інформацію, нові знання та вийшли з бібліотеки з бажанням пізнавати світ, відкриваючи книжкові сторінки.

Переглядів: 1014 | Додав: Olga | Теги: екскурсія, читання, юнацтво, Тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz