Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Січень » 10 » Книги - експонати краєзнавчого музею
5:15 PM
Книги - експонати краєзнавчого музею

Обличчя видатних українців недавнього минулого у краєзнавчому музеї села Коси

 

П'ять унікальних видань – з чудовим друком, палітурками, ілюстровані сучасно представленими старовинними світлинами, – як експонати поповнили  музейну кімнату лірників у селі Коси Куяльницької громади. Книги придбані в рамках  місцевої програми з розвитку туризму у  харківському видавництві «Видавець Олександр Савчук», вийшли до пам’ятних дат, пов'язаних з життям і творчістю непересічних українців і представляють особистостей, які стали  втіленням цілих пластів національної української культури.

Монографія дослідника Віталія Ханка  «Опанас Сластьон» присвячена життю і творчій діяльності класика українського мистецтва.

Книга «Портрети українських кобзарів Опанаса Сластьона» знайомить з  великою портретною галереєю українських кобзарів, над якою художник працював упродовж усього життя, аж до схилу літ. Кожен портрет має анотацію з іменем кобзаря, місцем та роком написання.

Книга «Ліра і її мотиви» Порфирія Демуцького – є неперевершеною за багатством і різноманітністю збіркою лірницьких пісень з нотами.

Видання «Музичні інструменти українського народу» корифея української культури Гната Хоткевича (1875-1938) чекало на свою публікацію 75 років. 500 сторінок книги проілюстровані раритетними зображеннями та фаховими статтями найкращих українських інструментознавців сучасності.

І п'ятий експонат – книга «Просвітник та бандурист Михайло Злобинець. Самовчитель до гри на кобзі або бандурі у двох частинах»  На підставі архівних документів та спогадів в книзі подано життєпис українського громадсько-культурного діяча, педагога, бандуриста Михайла Злобинця. Окремим блоком у книгу вміщено репринт його праці «Самовчитель до гри на кобзі або бандурі», який вийшов у 1913- 1914 р. в Одесі в  друкарні Є. Фесенка Видавництво «Діло»  під  псевдонімом Михайло Домонтович.

Тож наші користувачі, які відвідають музей в Косах,  тепер мають можливість долучатись до сторінок історії й культури завдяки  унікальним  книжковим виданням.

Символічно, що книги надійшли до музею під час війни, коли наш народ знову відстоює право на свою ідентичність, свою історію і самобутність.

Детальніше - на блозі бібліотеки

Переглядів: 83 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz