Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Червень » 17 » Екскурсія до бібліотеки
3:38 PM
Екскурсія до бібліотеки

Школярі з Малого Фонтану – в центральних бібліотеках громади

 

16 червня до центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС завітали її майбутні користувачі – школярі з Малофонтанської школи з педагогами та завідувачкою сільською бібліотекою Іриною Дмитрієвою. 

І хоча першою зупинкою екскурсійного автобусу стала центральна дитяча бібліотека, де діти познайомились з сучасним книжковим фондом для маленьких читачів, познайомились з правилами користування бібліотекою та книгою, взяли участь в цікавій літературній вікторині, подивилися мультфільми та пограли в аерохокей, школярі не змогли обминути бібліотеку для юнацтва та дорослих, яка відкриє для них свої двері, коли вони перейдуть до 9 класу.

Мандруючи бібліотечними залами, дітки уважно роздивлялися і прислухалися до розповіді бібліотекарів.  

Хлопці та дівчатка були просто в захваті від просторого абонементу, широкими "вулицями" якого вони одразу розбіглися, дивуючись великій кількості книжок на полицях, розмаїттю яскравих виставок, а цікава розповідь про літературу, з якою вони зможуть познайомитись через кілька років, зібрала їх докупи.

В читацькій залі діти дізнались про Куточок європейської інформації та його ресурси, познайомились з постійно діючою книжковою виставкою, присвяченою  історії нашої держави та її видатним діячам і знаменним подіям.

Звернувши увагу на авторських ляльок - сліпого лірника та хлопчика-поводиря на книжковій поличці, вони вперше дізнались про те, що село Коси нашої громади є столицею лірництва на півдні України.

Краєзнавчий відділ познайомив школярів з оберегами нашого народу, традиціями нашого краю, відкрив для багатьох імена поетів Подільщини, розповів про видатного земляка, відомого мецената та громадського діяча Євгена Чикаленка та презентував фотовиставку «Спасибі, таточку, за все!», розгорнутою у відділі до День батька, який буде святкувати Україна вже цієї неділі.

Завершилась екскурсія в бібліотечному медіацентрі, де бібліотекарі познайомили малечу з яскравими та цікавими книжками з доповненою реальністю, головні герої яких «оживають» на екрані смартфонів та планшетів.

Але найбільше захопили малечу ігри - настільний аерохокей та дартс, від яких їх довго не можна було відірвати.

Екскурсія бібліотеками була цікава і дітям, і дорослим, які щиро дякували за гостинну зустріч та змістовну інформацію.

Повертались додому діти вражені та щасливі, з великою добіркою книжок для своєї бібліотеки і щирими обіцянками не покидати книгу ні в дитинстві, ні в дорослому житті.

Більше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1633 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz