Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Липень » 30 » До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми
11:28 AM
До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Правовий мікс "Торгівля людьми - сучасний прояв рабства"

 

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. Цього дня в центральній бібліотеці публічної бібліотеки імені Євгена Чикаленка  зібрались спеціалісти соціальних та правових підрозділів Куяльницької громади, щоб за "круглим столом" обговорити практичні питання щодо захисту прав її мешканців.

Відкрили захід працівники бібліотеки, які запропонували до уваги присутніх правовий мікс "Торгівля людьми - сучасний прояв рабства". Бібліотекарі зробили детальний екскурс в історію права щодо проблеми торгівлі людьми, розповіли про просвітницькі заходи, які проводять бібліотекарі громади для молоді з метою підвищення інформованості молодих людей про цю глобальну проблему.

Одним із потужних інструментів, які використовуються в практиці бібліотечної роботи, є перегляд навчальних відеоматеріалів, документальних та художніх відеофільмів. Тому правовий мікс включав в себе і перегляд документального фільму "Станція призначення - Життя", створений Всеукраїнською громадською організацією "Жіночий консорціум України" за підтримки Представництва міжнародної організації з міграції в Україні.

Проблема торгівлі людьми стара, як світ. Ця тема завжди хвилювала творчих людей та знаходила своє відображення в художній літературі та кінофільмах. На заході учасники мали змогу познайомитись з добіркою найкращих  художніх творів, які піднімають проблеми рабства та торгівлі людьми, під час презентації книжкової виставки "У кожному рядку про рабство...".

Проінформували бібліотекарі і про топ-десятку найкращих документальних і художніх фільмів, які допоможуть зануритися в цю тематику, а також звернули увагу на виставку правових методичних матеріалів "Я молодий, я маю право знати!", що стануть в нагоді в роботі кожному із присутніх.

Більше фото - на сторінках блогу публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка

 

Переглядів: 1943 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz