Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Березень » 22 » До Всесвітнього Дня поезії
11:22 AM
До Всесвітнього Дня поезії

«Поезія – душі порив, життя натхнення»

 

21 лютого Україна відзначила Всесвітній день поезії, який весь світ відзначає з 1999 року за рішенням Генеральної конференції ЮНЕСКО. Поезія – це музика душі. Вона входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Саме вона, поезія, стала головною темою низки заходів в бібліотеках Куяльницької громади. Багато з них були присвячені видатній українській поетесі сучасності - Ліні Костенко, яка 19 лютого відзначила 91-шу річницю з дня народження.

Книжкову виставку «Поезія – душі порив, життя натхнення», де  представлені твори українських класиків, поетів XX століття та палітра сучасних українських поетів, запропонувала для своїх користувачів центральна бібліотека.

Для віртуальних користувачів, учасників групи "Поетична мозаїка Подільщини" в Фейсбуці, центральна бібліотека запропонувала взяти участь у поетичному онлайн-марафоні під хештегом #кришталевікраплинислова, який тривав з 17 по 21 березня. Результатом стали тринадцять чудових віршів про поетів і поезію, про поетичний талант і натхнення від наших земляків Світлани Пирогової, Тетяни Таланцевої, Степана Черноволюка, Катерини Синько, Валентини Мельниченко та ін.

Поетичній творчості авторів Подільщини: Олександру Корембліту, Анатолію Ковальському, Михайлу Нізовцову, Генадію Якушеву та Катерині Казначеєвій присвячена книжкова виставка «Поезія – це діамант, величиною в слово», розгорнута в бібліотеці села Новоселівка.

Вшанувати її величність поезію, познайомити з найкращими зразками поетичного слова місцевих поетів: Людмили Вовк, Анатолія Ковальського, Геннадія Якушева, Людмили Шиманської, Ніни Крутцевої, Михайла Нізовцова, Григорія Колесова, Олександра Корембліт та інших запросила своїх читачів завідувачка бібліотекою станції Борщі Ганна Трояновська, презентуючи книжкову виставку «Поезія – це завжди неповторність душі».

"Ліна Костенко – перлина сучасної української літератури" – таку назву отримала презентація книжкової виставки в бібліотеці села Гидерим. Завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна запропонувала ознайомитись з такими творами поетеси як  "Мадонна перехресть", "Річка Геракліта" та збіркою "Поезії Ліни Костенко", які наповнюють нас високою духовністю, збагачують інтелектуально, звеличучи душу і серце благородними, шляхетними почуттями, чаруючи несказанною красою слова.

Неперевершений і вічний феномен Ліни Костенко в українській літературі став основною темою книжкової виставки "Над берегами вічної ріки" в бібліотеці села Гонората. Червоною ниткою через презентацію йшли слова бібліотекаря: «Незабутні миті є в кожному вірші Ліни Костенко, їх треба не аналізувати, їх треба читати…».

Шанувальники творчості Ліни Костенко, які мешкають в селищі Борщі,  можуть  ознайомитись з біографією та її творчим доробком за допомогою книжкової виставки-портрета "Ліна Костенко: крізь роки і печалі...", і ще раз впевнитись в тому, що Ліна Костенко належить до митців, талант яких здатний до самооновлення на кожному новому життєвому етапі, під впливом нових обставин, духовного й мистецького досвіду.    

Більше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1524 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz