Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Березень » 31 » До визволення краю від нацистських загарбників
3:04 PM
До визволення краю від нацистських загарбників

«В ті березневі переможні дні…»

 

З 25 березня по 2 квітня Куяльницька громада урочисто відзначає 77 річницю визволення від нацистських загарбників. В ці дні ми віддаємо данину поваги тим, хто героїчно боронив свою землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, вшановуємо пам’ять тих, хто загинув, визволяючи рідний край від нацистських окупантів. Активну участь у па’мятних заходах взяли і бібліотекарі Куяльницької ЦБС.

Центральна бібліотека запустила одразу два онлайн-марафони на сторінках Фейсбуку. В групі «Краєзнавчий гід» стартував онлайн-марафон «В ті березневі переможні дні…» під хештегом #дорогамипамяті, який кожного дня знайомив відвідувачів групи з хронологією визволення нашого краю, з історичними подіями, які відбувалися на території нашого району в ці дні далекого 1944 року.

В групі «Поетична мозаїка Подільщини» стартував онлайн-марафон «Орбіти пам’яті» (#орбітипамяті), який запропонував до уваги користувачів добріку чудових віршів від наших поетів-земляків О. Корембліта, Г. Якушева, Ю. Шестової, Ніни Крутцевої, Світлани Пирогової, присвячених безсмертному подвигу нашого народу, воїнам-визволителям та вічній пам’яті про ті славетні березневі дні.

В сільських бібліотеках були розгорнуті тематичні книжкові виставки, книжкові викладки, такі як «Прославлені у віках» (с. Новоселівка), «Подільщина в полум’ї війни» (с. Качурівка), виставки-спомин «Це пам'ять, яку залишила війна» (с. Бочманівка), «Уклонімось низько до землі тим, хто вічно буде жити» (с. М. Кіндратівка), «Вони нашу історію творили» (с. М. Куяльник), «Вони нашу історію творили» (с. М. Куяльник), "Вінок безсмертя" (село Борщі) та інші. Ці виставки чекають на читачів, які завітають до бібліотек після карантину.

Майже всі бібліотекарі разом з активом громади взяли участь в урочистому покладанні вінків та квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків на братських могилах воїнів Другої Світової війни, встановленим в кожному селі громади, і хвилиною мовчання вшанували пам'ять мужніх героїв-односельців.

Більше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1668 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz