Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Лютий » 22 » До річниці початку повномасштабного вторгнення росії в Україну
2:29 PM
До річниці початку повномасштабного вторгнення росії в Україну

Чорно-білі кольори КНИГИ ПАМ'ЯТІ КУЯЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ

 

Наближається 24 лютого… День, який перефарбував нашу країну в чорні, червоні і білі кольори.  Чорні хустки, наче зграї   ворон заполонили міста і села, червоними від крові стала одежа наших захисників і мирних людей, білий смуток висить в повітрі і давить на плечі, на душу, на очі…

І серед цих кольорів пробивається жовто - блакитні відблиски, що намагаються витіснити кольори смерті, болю, крові - кольори війни з нашої землі.

24 лютого згадаймо синів і дочок нашої громади, які віддали свої життя за майбутнє країни, які зробили все, щоб повернути барви в наше майбутнє!

У Віртуальній  КНИЗІ ПАМ’ЯТІ, яку підготувала центральна бібліотека Куяльницької громади – прізвища  43 Героїв, які народилися, вчилися,  працювали  в нашій громаді. Деякі з них поховані в інших громадах, але не перестали від цього вважатися нашими.

Чорно-білі світлини зі свічкою пам’яті і локацією на карті  громади, яка вказує на село, в якому Героя знають не тільки  за фотографією... Місце, де найбільше  болить душа у рідних і однокласників, де згадують вчителі, або колеги по праці, де знають його чи її усмішку…Знають  і пам’ятають!

Сьогодні біль єднає громади.  Вона буває одна на  декілька: в одній народився і вчився, в іншій одружився і працював, з іншою був призваний і похований…, біль єднає Україну, бо   «…відлітають найкращі сини...І болить там вгорі поміж зорями, плаче скрипка в небесних краях, вся земля болем втрати вже зорана…»  Зорана болем втрат  і наша громада.

ЗГАДАЙМО ВСІХ ПОІМЕННО! Болем згадаймо своїм! Це потрібно не мертвим – це потрібно живим!

 

Ми вдячні всім бібліотекарям громади, які збирали матеріали для нашої Книги пам'яті, та завідувачці медіацентром Ользі Волкунович за кропітку, майстерну дизайнерську роботу у створенні відеоролика!

 

 

 

 

Переглядів: 269 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz