Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Квітень » 26 » До річниці Чорнобильської трагедії
9:28 AM
До річниці Чорнобильської трагедії

Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі

 

Чорнобиль… Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Ось уже 37 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Сьогодні весь світ згадує цю сумну дату і доземно схиляється перед ліквідаторами аварії, перед живими, перед пам’яттю померлих від радіаційного смерчу. Згадують Чорнобильську трагедію і вшановують ліквідаторів аварії цими днями і бібліотеки Куяльницької громади.

В центральній бібліотеці громади розгорнута книжкова виставка-пам'ять «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі», на якій представлені літературно-художні видання, спогади очевидців наслідків аварії, доповнені авторськими малюнками і фотографіями, художньо-документально повісті та інші  видання про події тих днів, і з якою були ознайомлені не тільки користувачі бібліотеки, а й очільники старостинських округів та структурних підрозділів Куяльницької сільської ради.

В краєзнавчому відділі експонується документальна фотовиставка "Чорна тінь на кольоровій землі".

В центральній дитячій бібліотеці презентована книжкова виставка «Живий плач мертвої зони».

Година-спомин «Нехай Чорнобиля біда остання буде на планеті», підготовлена працівниками культури села Малий Фонтан, віддала данину пам'яті ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. Змістовною складовою заходу стала презентація тематичної книжкової виставки «Гіркий полин в Україні».

Працівники культури села Стара Кульна провели для юних читачів сільської бібліотеки  годину-спомин "Чорнобиль не має минулого часу". Діти були ознайомлені з тематичною книжковою виставкою, переглянули добірку відеоматеріалів та вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Година пам'яті «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі» зібрала в бібліотеці мешканців села Вишневе.

В бібліотеці села Куяльник відбулась година пам’яті «Чорнобиль – рана в душі і на тілі».

Годину пам’яті «Чорнобильська біда» провели в сільській бібліотеці працівники культури села Мардарівка.

Бібліотека села Ставки запросила своїх користувачів на  годину жалоби «І був Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі».

В бібліотеці села Коси відбувся історичний хроноскоп "Чорнобиль - горе України, її незагоєна рана", який познайомив читачів з біографією земляків-ліквідаторів аварії з Косівського старостинського округу.

Пам'ять загиблих від жахливої аварії вшанували малі читачі бібліотеки села Чубівка під час уроку-реквієму «Чорнобиль не має минулого часу» та огляду книжкової виставки «Чорнобиль… Чорний біль малої землі».

Презентація книжкової виставки-застереження "Чорнобиль: біль і пам'ять" була організована для користувачів бібліотеки селища Борщі (Зірниця). Література та фото, представлені на виставці, познайомили найбільшою у світі техногенною катастрофою, розповіли про мужність рятувальників, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди.

Про причини та жахливі наслідки аварії на ЧАЕС розповідає виставка-пам'ять "Чорнобиль: гіркий спомин і вічний біль",  представлена на абонементі бібліотеки селища Борщі.

На читачів бібліотеки села Качурівка  чекає книжкова  виставка-реквієм "Завмерли  крила  лелек".

Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Тож не треба повторювати помилок, будемо берегти оточуючий світ, рятувати своє майбутнє, майбутнє нації.

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 319 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz