Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Лютий » 25 » До міжнародного Дня рідної мови
10:44 AM
До міжнародного Дня рідної мови

"Барви рідного слова" в бібліотеках Куяльницької ЦБС

 

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято дає можливість громадянину будь-якої країни відчути свою належність до своєї нації, відчути себе часткою народу, серед якого народжуєшся, зростаєш, стаєш Людиною. З нагоди цієї дати в бібліотеках Куяльницької громади була проведена низка яскравих масових заходів.

В Станіславській бібліотеці спільно зі школою та Будинком культури було проведено літературно-музичне свято «Мова – перлина вікової мудрості», на яке були запрошені учні 1-4 класів та їх батьки. Ведучі свята Валентина Христич та Олеся Сліпенчук розповіли про багатство світових мов, підкреслили красу та багатство української мови, закликали діток любити та поважати свою рідну мову і свій народ. Дітки під керівництвом Ольги Копіци підготували цікаву програму: українські народні пісні, серед яких «Ой у лузі червона калина», запальні танці, жартівливі сценки,  інсценізацію української народної казки «Вовк і кінь», конкурси-загадки для батьків.

"Одна вона  у нас така - уся співуча і дзвінка" - під такою назвою  пройшла  мовознавча година  з учнями Вишнівської ЗЗСО I-II ст.,  яку провели бібліотекарі сіл  Ставки  та Вишневе. Діти відповідали на запитання вікторини, відгадували загадки, переглянули відеоролик,

В  Нестоїтському ЗЗСО 1-3ст. було проведено конкурс знавців української мови серед учнів 5-8 класів. Бібліотекарем  Наталею Стопчанською була оформлена книжкова виставка "Ти наше диво калинове, кохана материнська мово" та проведена вікторина «Подорож океаном рідної мови». Учні 7 класу Цуркан Іван та Царан Аліна під керівництвом бібліотекаря представили сценку "Стецько і Галька".

В бібліотеці села Куяльник пройшло свято мови "Ми любимо рідну мову" для учнів 3-9 класів,  Ведуча заходу бібліотекар Каназірська Марія  розповіла про історію виникнення свята, познайомила з книжковою виставкою "Мово рідна, слово рідне!", де представлені мовознавчі видання, словники, довідники.

Свято рідної мови "Барви рідного слова» підготували бібліотекар села Качурівка  Катерина Гоцуленко  та завідуюча клубом Ольга Почтар, завітавши до учнів місцевої школи. Під час свята згадали історію мови, запропоновали учням вікторину по творчості Т.Г. Шевченка, мовознавчий калейдоскоп із загадками, шарадами, прислів'ями та віршами та огляд книжкової виставки "Мова наша калинова".

Бібліотекар Гидеримської сільської бібліотеки Василиса Полуденна разом зі шкільним бібліотекарем В. Нігреводою провели свято рідної мови в Гидеримській школі для учнів 1-4 класів  "Мова рідна піснею стала". В цей день вони нагадали дітям про те, як важливо берегти рідну мову. Для дітей були підготовлені ігри, загадки і прислів'я, які потрібно було продовжити.

Малофонтанська бібліотека запросила своїх юних користувачів на мовознавчий диліжанс «Мова - життя духовного основа». Ведучі заходу, завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва та завідуюча клубом Ірина Попенко розповіли дітям про мову від її витоків до сьогодення, запропонували взяти участь у вікторині «Найкращій знавець мови» та познайомитись з книжковою виставкою "Мова - дзеркало народу".

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 807 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz