Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Лютий » 22 » До Міжнародного дня рідної мови
3:13 PM
До Міжнародного дня рідної мови

Мовне асорті бібліотечних заходів "Ти - наше диво калинове, кохана материнська мова"

 

Для кожного народу мова - найцінніший скарб, відзеркалення душі народу, його історія. 21 лютого світ відзначив  Міжнародний день рідної мови, до якого бібліотекарями Куяльницької ЦБС була проведена низка різноманітних тематичних заходів.

"Плекайте рідну мову" - під такою назвою пройшло свято рідної мови в Гидеримській школі, підготовлене сільським бібліотекарем Полуденна Василиса разом з шкільним бібліотекарем Валентиною Нигривода.

З оглядом книжкової виставки "Ти наше диво калинове, кохана українська мова..." завітали  до школярів і бібліотекарі села Нестоїта Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос. 

Завідуюча Новоселівською сільською бібліотекою Олена Швець запросила своїх читачів на мовний калейдоскоп "Мов джерельна вода, рідна мова моя".

 Свято мови "О, рідна мова! В тобі від Бога кожне слово" відбулося в Гоноратській сільській бібліотеці.

 Не менш цікавою для читачів стала і поетична година "Рідна мова - коріння нації", проведена в Косівській сільській бібліотеці, проведена бібліотекарем Оленою Дегтяренко. 

Мовну вікторину "Мово рідне, слово рідне" запропонували для учнів 8 класу бібліотекарі села Липецьке  Людмила Лунгул та Лариса Урсул.

 Бібліотекарем села Глибочок Тетяною Руснак спільно з завідуючою клубом Людмилою Пломодел для учнів 3-4 класів місцевої школи було проведено свято мови  "Мова моя солов’їна", а в бібліотеці села Бочманівка бібліотекарем Ксенією Чиканчи - свято рідної мови  "Ти наше диво калинове, кохана українська мова".

Під час заходів бібліотекарі розповідали дітям про значення та цінність рідної мови, презентували тематичні книжкові виставки та огляди літератури, демонстрували відеопрезентації. Учні зачитували вірші, присвячені рідній мові та брали участь в ігрових програмах з різноманітними конкурсами та вікторинами, такими як "Мовне асорті", "Заміни букву", "Гострослови", Утвори слово", "Хто найшвидше вимовить скоромовку", "Понови слова",  "Закінчіть прислів'я" та ін.,  залюбки відгадували загадки про мову та знайомились з книжковими виданнями, які допоможуть їм в оволодінні українською мовою.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 404 | Додав: Olga | Теги: Україна, мова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz