Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Лютий » 23 » До Міжнародного дня рідної мови
1:33 PM
До Міжнародного дня рідної мови

Моя велична Українська мово!

 

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови, запроваджений Генеральною конференцією ЮНЕСКО у 1999 році з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Традиційно відзначили це свято і бібліотеки нашого району. 

Так, в бібліотеці села Малий Фонтан відбулась цікава інформаційна година «Майстри рідної мови». В бібліотеці звучали вірші українських поетів про рідну мову, пісні "Рідний край", "Батьківська хата". Завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва провела інтелектуальну гру з конкурсами "Самий розумний", "Добери слово", "Гонка за лідером", мовними загадками-жартами та презентувала книжкову виставку «Мова - це наш всенародний скарб».

В Гоноратській бібліотеці  пройшла гра-вікторина "Плекаймо українську мову" та презентація книжкової викладки "Моя велична Українська мово!". Завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська розповіла присутнім про красу та велич нашої мови, прочитала вірші та вислови українських письменників про рідну мову. Діти навипередки відповідали на запитання гри-вікторини, продовжували фразеологізми, згадували скоромовки, складали з поданих слів прислів'я. 

Бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк презентувала для читачів виставку-дискусію "Солов'їна, барвінкова, українська рідна мова". Присутні взяли участь в мовній вікторині, 

Працівники культури села Качурівка К. Гоцуленко та О. Поштар взяли участь у святі «День рідної мови», організованому вчителями Качурівської ЗОШ I-III ст. Т. Бондар та Г. Якубенко. Сільський бібліотекар презентувала книжкову виставку «Повага до мови - повага до народу» та провела з учнями квест-гру "Подорож до країни мовознавства".  Чудовим доповненням заходу були мелодійні вірші та веселі гуморески про мову, українські пісні. На згадку про цікаве та повчальне свято дітям подарували святкові листівки з дотепними народними прислів’ями та приказками про рідну мову.

"Бринить , співає рідна мова" - під такою назвою провела урок рідної мови для учнів 5-7 класів Гидеримської школи I-III ст. завідувачка сільської бібліотеки Василиса Полуденна та презентувала книжкову виставку "Відкрий, о рідна мова, свої скарбниці золоті". Захід продовжили віршів про мову у виконанні учнів, різноманітні мовознавчі ігри та вікторини, а завершився він флешмобом "Рідна мова-це..." .

 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 547 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz