Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Січень » 26 » До Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту
3:09 PM
До Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту

Скорботна свічка пам'яті святої

 

27 січня щорічно відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме цього дня 1945 року було звільнено один із найбільших нацистських концтаборів Аушвіц-Біркенау біля міста Освенцима (Польща). Трагічна статистика небаченого експерименту над народами, ім'я котрому – Голокост, понад вісім мільйонів жертв.

Світлій пам'яті безневинних жертв була присвячена низка заходів в бібліотеках Куяльницької громади.

Центральна бібліотека підготувала усний журнал «Свіча Голокосту не згасне», який був проведений 26 січня для бібліотекарів сільських філій.

Перша сторінка усного журналу, яку представила присутнім заступник директора Людмила Бензар, розповіла про ідеологічні засади Голокосту,  його основні етапи, розкрила жахливу статистику масових вбивств єврейського населення Європи і України. Представила сторінку заступник директора Людмила Бензар.

Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан розповіла про масове знищення євреїв, яке відбувалось в роки Другої Світової війни на території нашого краю. Також до уваги присутніх були представлені книжки наших земляків - поема Олександра Корембліта "Огни Холокоста" та документальна повість Якова Дризо "Когда грохотала война...", через долі яких пройшов Голокост.

Третя сторінка від завідувачки відділом обслуговування користувачів Інни Вербицької стала оглядом книжкової виставки «Скорботна свічка пам'яті святої». Книги, запропоновані на цій виставці, оповідають про криваві роки Другої світової війни, про смертний вирок, винесений єврейському народові, про людей усіх національностей, котрі стали жертвами фашизму тільки тому, що любили свій народ і боролися за його свободу.

Огляд влучно доповнювала створена бібліотекарями відеопрезентація.

Затамувавши подих, присутні слухали директора Світлану Дюгаєву, яка поділилась особистими враженнями про прочитану книгу Джоана Бойна "Хлопчик у смугастій піжамі".

В бібліотеці села Новоселівка відбувся день історичної правди "Голокост – засвідчений злочин". Бібліотекар Олена Швець підготувала розгорнуту інформацію з вражаючими фактами і жахливою статистикою, нагадала присутнім, що Голокост та знищення євреїв нацистами - це трагедія не лише єврейського народу, а всього людства. На знак вшанування пам'яті тих, хто став жертвами Голокосту, дорослі читачі запалили свічу пам'яті та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Працівниками культури села Глибочок в бібліотеці була проведена година пам'яті "Горить свіча і пам'ять полум'ям тремтить" для маленьких та дорослих читачів.

Годину пам'яті "Голокост – шрам на серці людства" запропонувала до уваги читачів бібліотека села Чубівка. Присутні ознайомилися з книжками представленими на книжковій виставці, з історією Голокосту, подивилися документальний фільм і вшанували пам'ять хвилиною мовчання.

Година-реквієм під назвою "Трагедія голокосту в Україні" пройшла в бібліотеці села Гидерим.

Гвідо Кнопп, німецький історик сказав про Голокост такі слова:  «Ми повинні вивчати Голокост, щоб наші діти ніколи не стали ні жертвами, ні катами, ні байдужими до трагедій інших».

Більше фото - на блозі бібліотеки

 

Переглядів: 98 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz