Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Жовтень » 4 » До Дня захисників і захисниць України та Дня козацької слави
9:44 AM
До Дня захисників і захисниць України та Дня козацької слави

Повага і шана тобі, захисник!

 

1 жовтня вся країна відзначала День захисників та захисниць України. Незабаром буде 600 днів, як українські бійці дають відсіч російській агресії, і цього дня вся країна дякувати їм за стійкість та відвагу, вшанувала полеглих, згадувала героїв попередніх поколінь, які набували та відстоювали свободу та незалежність України.

До цієї славетної дати бібліотеки Куяльницької громади підготували і провели низку патріотичних заходів в рамках акції пошани «Повага і шана тобі, захисник».

Працівники культури села Новоселівка завітали  до Новоселівського ОЗО та провели патріотичних захід для учнів 7-11 класів, розповіли про військові традиції та звитяги українського народу від часів козацтва до сьогодення, продемонструвала відеоролик "Сонях пам'яті Куяльницької громади" та краєзнавчу роботу "Наші сини і доньки - захисники України", присвячені воїнам-землякам, які боронять сьогодні нашу землю на фронті, вручили дипломи та подарунки учасникам онлайн-проекту національно-патріотичного руху захисників "Що я скажу солдату Перемоги.

Запалили свічку пам'яті загиблим та подякували воїнам, які сьогодні на фронті виборюють свободу нашій країні, і учні 6 та 7 класів Качурівської гімназії  під час патріотичного заходу, проведеного сільським бібліотекарем.

Бібліотекар бібліотеки-філії села Коси завітала до учнів Косівської гімназії,   розповіла про значимість цього свята, про односельчан, які виборюють нашу сьогоднішню свободу, та представила відеоролик "Сонях Пам'яті".

В бібліотеці села Станіславка відбулась з військовослужбовцями, під час якої завідувачка закладом провела екскурсію по бібліотеці, ознайомила присутніх з цікавими фактами з історії села Станіславка та його видатними мешканцями. Цього ж дня бібліотекар завітала в школу та  презентувала краєзнавчу роботу «Наші сини і доньки - захисники України!» і краєзнавчий альманах «Ягорлицький ключ» учням 7 класу.

В бібліотеці села Глибочок було проведено свято-мікс  "Ми роду Козацького нащадки". Діти не тільки дізналися багато про свято захисників від бібліотекаря, а й мали змогу позмагатися у цікавих конкурсах.

Учні 7-8 класів Бочманівської школи завітали до сільської бібліотеки на годину-реквієм "Живі, поки пам'ятаємо".

Бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк в рамках акції пошани провела огляд краєзнавчої виставки "Незламні! Нескорені! Непереможні" і презентувала книжкову виставку "Подорож козацькими стежками".

В центральній дитячій бібліотеці проведено патріотичну бесіду «Є така професія – Батьківщину захищати», а ще дітям було підготовлено та показано низку інформаційних матеріалів: «Хто такі волонтери і що вони роблять?» У творчій майстерні наші читачі виготовляли жовто-блакитні долоньки, які забрали з собою на  згадку про захід, та патріотичних голубів, на яких написали вітання та побажання для наших захисників.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу бібліотеки

 

Переглядів: 113 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz