Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Грудень » 14 » До Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС
12:23 PM
До Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

Чорнобиль не має минулого часу

 

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня бібліотеки Куяльницької громади вшановують земляків, які боролися зі страшним лихом, які ризикуючи життям та здоров’ям з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною.

На годину вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС «Чорнобиль. Дзвінок у 1986» до бібліотеки села Бочманівка були запрошені ліквідатори аварії Ю. Смирнов, М. Леонов та І. Киричан, представники старостату на чолі з Олександром Тіорою, Будинку культури та читачі бібліотеки. Юрій Смирнов, який завітав на захід, розповів присутнім про ті важкі дні квітня 1986-го, про мужність та подвиг ліквідаторів. Бібліотекар презентувала присутнім книжкову виставку «Дзвони Чорнобиля нагадують».

Зустріч-спомин з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС під назвою "Гірчить Чорнобиль крізь роки....", організована бібліотекарем та клубним працівником, зібрала в закладі культури мешканців села Глибочок.  Присутній на заході староста Олексіївського старостинського округу Ігор Монастирський подякував землякам-ліквідаторам Сергію Мандриці та Миколі Палиці за їх подвиг та вручив грамоти.

 В бібліотеці села Гидерим пройшла година-реквієм «Чорнобильські дзвони», під час якої бібліотекар розповіла про героїзм односельців-ліквідаторів ЧАЕС, яких, на жаль, вже немає в живих, про тих, хто жертвував собою, щоб захистити від радіаційного забруднення  Україну і світ.

Розгорнута документальна фотовиставка, присвячена землякам, під назвою «Герої-ліквідатори аварії на ЧАЕС села Станіславка» зустрічає читачів бібліотеки села Станіславка.

В центральній дитячій бібліотеці відбулась година спілкування, спрямована на вшанування героїв-ліквідаторів з переглядом відео про людей, які ціною власного життя зупинили планетарну катастрофу.

Проходять роки після аварії на Чорнобильській АЕС, все менше стає героїв-ліквідаторів серед нас. Але вони живуть у пам'яті рідних, друзів, учнів, які приходять віддати шану і вклонитися героїзму цих людей, згадати минуле, поговорити про сьогодення.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров'ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

Більше фото – на сторінках блогу бібліотеки

 

Переглядів: 110 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz