Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Лютий » 15 » До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
3:28 PM
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Афганістан - ти серця мого біль

 

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. До цієї дати в бібліотеках та клубах нашого району проходить низка урочистих заходів і церемоній – покладання квітів до пам’ятних знаків, проведення мітингів-реквіємів, зустрічей з учасниками бойових дій на території інших держав. 

Так,  громаду села Мурована, педагогів та учнів, воїнів-інтернаціоналістів біля пам'ятної плити загиблого земляка-афганця Ігора Покосенка зібрав мітинг-реквієм "Афганістану зранена душа", проведений сільським бібліотекарем Аллою Кошетар. 

Працівники культури села Новоселівка Олена Швець та Мар'яна Мойсенець провели в місцевій школі годину вшанування воїнів-інтернаціоналістів "Життя, обірване Афганом", на яку запросили ветерана бойових дій в Афганістані Ігоря Валентиновича Чуба. До уваги присутніх були представлені тематична викладка літератури "Афганістан - ти серця мого біль",  відеофрагменти документальних стрічок про афганську війну та героіко-патріотичні читання "Ті спогади - то вічний серця біль», в ході яких молодь декламувала вірші про Афган та героїзм простих воїнів-інтернаціоналістів.

В патріотичних читаннях «Афганські сторінки» в  Чубівській сільській бібліотеці взяли участь учні 6-9 класів, познайомившись з поезією Героя Радянського Союзу, учасника бойових дій в Афганістані Олександра Стовби.

"Афганістаном обпалені серця" - таку назву мав вечір-зустріч з воїнами-інтернаціоналістами в бібліотеці села Стара Кульна. Завідувачка бібліотекою Ганна Кабак спільно з художнім керівником Будинку культури Оленою Овчаренко запросила воїнів-афганців  Іванова Валерія Миколайовича та Цигулю Юрія Григоровича, які розповіли про важкі шляхи тієї пекельної війни, показали нагороди та поділилися фотографіями.  

Свого односельця, ветерана Афганської війни Славу Івановича Сербула  на вечір-зустріч з учнями 10 класу під назвою "Афганістаном зранена душа" запросили бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки. Завідувачка бібліотекою Інга Урсул познайомила присутніх з фотовиставкою «Афганські сторінки: війна без прикрас», представила запрошеного гостя, який поділився споминами про ті далекі події, воєнні дороги та бойових друзів, які стали побратимами на все життя.

"Ти - наш біль, Афганістан" - таку назву отримала зустріч з воїнами-інтернаціоналістами в Гидеримськійсільській бібліотеці. Завідувачка бібліотекою Василиса Полуденна разом з працівником Будинку культури Олесею Смілянською та учнями 6-10 класів підготували святкове привітання ветеранам, провели презентацію книжкової виставки "Афганістан болить в моїй душі... " та поклали квіти до меморіального пам'ятника загиблому герою-односельцю капітану Василю Цуркану. 

Зустріч з ветераном-афганцем Василем Дем'яненко "Солдат війни не обирає", проведена бібліотекарями Антоніною Станько та Тетяною Дем'яненко, відбулась у Вишнівській сільській бібліотеці.

Бібліотекарем Куяльницької сільської бібліотеки Ритою Гарматюк була проведена презентація книжкової виставки "Афганістан - ти серця мого біль" під час патріотичної години з учнями 10 класу місцевої школи. 

Зустріч з воїнами-інтернаціоналістами "Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами" організували і працівники культури села Нестоїта, запросивши до Будинку культури  воїнів-афганців: Стопчанського Сергія, Балтяна Сергія, Подьячева Петра, Ряжеву Галину та мати воїна-афганця - Чорну Єлизавету Іванівну, присвятивши їм  урочисті слова та побажання миру, злагоди, добробуту та здоров'я. Бібліотекарі Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос познайомили усіх з книжковою виставкою "Вогненними дорогами чужих країн".

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 544 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz