Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Лютий » 15 » До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
12:28 PM
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дорогами чужої війни

 

Український народ щорічно віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилось пройти вогняний шлях бойових дій в Афганістані та інших країнах. Ціла низка масових заходів до Дня вшанування пам'яті учасників бойових дій на території інших держав відбулась в бібліотеках нашого район і в цьому році.

У бібліотеці села Вишневе бібліотекарями Антоніною Станько, Тетяною Дем’яненко та завідувачкою Будинком культури села Ставки Оленою Вишнівською була проведена година пам’яті «Віват усім, хто повернувся з поля брані, хто бачив смерть в крутих горах Афгану, і тим хто не прийшов до рідної землі», гостем якої став односелець, воїн-інтернаціоналіст Василь Дем’яненко, який розповів про свою участь в Афганській війні учням та педагогам місцевої школи.

"Підранені долі воїнів-інтернаціоналістів" - під такою назвою пройшов цикл заходів в закладах культури села Нестоїта. В сільській бібліотеці була розгорнута книжкова виставка "Дорогами чужої війни", а 14 лютого в місцевій школі педагогом Єлізаветою Чорною, працівниками культури, бібліотекарями, головою сільської ради Михайлом Загарією та за участі ансамбля "Шанс" (керівник Юрій Чорний) була проведена зустріч з учасниками бойових дій - Сергієм Стопчанським та Галиною Ряжевою, під час якої звучали воєнні спогади та "афганські" пісні, побажання миру та злагоди.

Бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки провели зустріч з воїном-інтернаціоналістом Славою Сербулом та юнацтвом села "Афганські сторінки: війна без прикрас". Учні з захопленням слухали його розповідь про воєнні шляхи та бойових побратимів, познайомились із фотовиставкою, присвяченою землякам - учасникам бойових дій, вшанувавши пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

На годину пам’яті «Відлуння афганських гір" запросила учнів місцевої школи завідувачка бібліотекою села Гидирим Василиса Полуденна Бібліотекар презентувала виставку однієї книги "Афганістаном обпалені серця", разом із дітьми запалила свічку та вшанувала пам’ять загиблого односельця, воїна-інтернаціоналіста Цуркана Василя Дмитровича та всіх загиблих в афганських ущелинах. Закінчився захід покладанням квітів до меморіальної дошки, присвяченої воїнам-афганцям.

В бібліотеці селища Борщі відбулася історична довідка "Були ми там, куди нас кликав час". Бібліотекар Оксана Перебітюк презентувала книжкову виставку "Афганістан - ти біль в моїй душі...", продемонструвала документальні відеофрагменти афганської війни та запалила свічку пам'яті тим, хто поліг в афганських ущелинах.

У Малофонтанській бібліотеці була проведена патріотична година "Афганістан болить в моїй душі", протягом якої завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва познайомила читачів-дітей з  документальним фільмом "Война от первого лица" та представила огляд тематичної полички "Очима тих, хто був в бою".

Завідуюча бібліотекою села Новоселівка Олена Швець провела з читачами тематичну бесіду "Правда афганськоі війни", під час якої присутні згадали про односельців Ігора Чубу та Миколу Сіренка, які чесно і мужньо виконували військовий обов'язок в Афганістані, і переглянули тематичну викладку літератури.

В бібліотеці села Борщі була проведена година пам'яті «Пекучі рани Афганістану», де бібліотекар Наталія Іванкова продемонструвала присутнім відеохроніку «Війна в Афганістані» та слайд-презентацію «Час вибрав нас», а діти зачитали вірші, присвячені воїнам-інтернаціоналістам.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 864 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz