Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Лютий » 22 » До Дня вшанування Героїв Небесної Сотні
4:50 PM
До Дня вшанування Героїв Небесної Сотні

Небесній Сотні - шана і молитва

 

20 лютого вся Україна вшановувала пам’ять Героїв Небесної Сотні - українців, кожен з них повстав проти насилля, несправедливості, кожен з яких здійснив особистий подвиг – віддав своє життя заради нової України. З метою вшанування  Героїв Небесної Сотні в центральній районній бібліотеці 19 лютого відбулась година-реквієм "Досягнувші небес..." для громади району за участю представників районної державної адміністрації та районної ради. 
Розпочала годину-реквієм бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, яка запропонувала до уваги присутніх
відеоряд "Незламний фронт відваги й доблесті", по закінченні якого була оголошена  хвилина мовчання в пам'ять загиблих героїв.  
Як безпосередній учасник історичних подій на Майдані до присутніх звернувся голова Котовської РДА Едуард Доценко, який поділився з усіма своїми особистими спогадами та враженнями та підкреслив, що ми не маємо права забувати, що герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплаченому боргу перед ними.
Про буремні події морозяної зими 2014-го нагадала і вчитель історії Любомирської ЗОШ Олена Прейс.
Бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська провела
прем'єру нових книжок: Марка Рудневича "Я з Небесної Сотні", Василя Базіва "Армагеддон на Майдані", присвячених революційним подіям на Майдані та героям Небесної Сотні.  З цікавістю знайомились присутні і з фотоальбомом "Євромайдан очима ТСН", який запропонувала до перегляду заступник голови райдержадміністрації Тетяна Костюк.
По закінченні заходу під  хвилюючі рядки  лемківської пісні "Гей, пливе Кача по Тисині", що стала своєрідним Реквіємом Героям Небесної Сотні, в залі запалали вогники пам'ятних свічок...
Пам'ятні заходи до цієї дати відбулись і в сільських бібліотеках району:
День пам'яті "Янголи на білих крилах" в бібліотеці села Гонората, презентація відеофільму "Небесна Сотня - поіменно" в бібліотеці станції Борщі та ін.
 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 753 | Додав: Olga | Теги: Революція Гідності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz