Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Квітень » 1 » До дня визволення району від німецьких загарбників
8:05 AM
До дня визволення району від німецьких загарбників

Пам'ять не має забуття

 

31 березня Подільський район відзначає знаменну і пам’ятну дату для всіх мешканців – 75-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. 

До цієї історичної дати в краєзнавчому відділі центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС була підготовлена книжкова виставка «Забуттю не підлягає» з творами місцевих авторів: Анатолія Ковальського «Город в военной шинели», Олександра Корембліта «Орбиты памяти», Якова Дрізо «Когда грохотала война», документальне видання «Визволителі»  та проведена година мужності, на яку було запрошено юних читачів з Подільської громади, учасників конкурсу «Книгоманія-2019», та бібліотекарів з сіл громади.

Заходи до дня визволення району від нацистських загарбників відбулись і в сільських бібліотеках-філіях ЦБС. Так, 28 березня в Гидеримській сільській бібліотеці відбулась історична година "Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні", яка завершилась покладанням квітів на братську могилу та хвилиною мовчання в пам'ять про визволителів села. Біля памятника загиблим воїнам-односельчанам провели годину мужності "Подвигу вічно зоріти - пам'яті вічно жити!" завідуюча бібліотекою та директор Будинку культури села Новоселівка. Бібліотекарі села Куяльник разом із завідуючою клубом провели історичну годину "І пам'ять, і шана, і слава", продемонстрували документальний фільм "Сторінками нашої історії"  та організували для дітей екскурсію до Подільського міського краєзнавчого музею, де доглядач музею Доскач Володимир Володимирович дуже цікаво та наглядно розповів про історію визволення Подільського району. В Малофонтанській бібліотеці  пройшла літературно-музична година "Подвиг. Перемога. Пам'ять...", організована спільними зусиллями працівників культури та аматорів народного мистецва села. 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 399 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz