Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Травень » 20 » До Дня вишиванки
2:11 PM
До Дня вишиванки

Вишиванка - свято української душі

 

Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки, цього року цей день припадає на 20 травня. День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, і є приводом для проведення низки яскравих патріотичних та народознавчих заходів в бібліотеках Куяльницької громади.

В краєзнавчому відділі центральної бібліотеки відкрита виставка-інсталяція під назвою «Українська вишиванка – диво, в ній народу код, його душі», під час презентації якої бібліотекар Надія Балабан розповідає присутнім про походження свята, про вишиванку, як оберіг нашого народу, знайомить з книжками, присвяченими народній вишивці та талановитим майстриням-вишивальницям.

Користувачів бібліотеки села  Бочманівка зустрічає  виставка-експозиція "Оберіг, що не губиться  у віках", на поличках якої поруч з книжками представлені роботи місцевих  майстринь вишивання:  Іванюк О.М,  Плохотнюк К., Вдовиченко К. М. та учнів 5 класу Аїди Айрапетян, Олександри  Базилюк, Богдана Шемчука. 

Ілюстровану книжкову виставку, адресовану всім, хто любить Україну і красу її рукотворних шедеврів, під назвою «Чарівна краса вишиванки» підготувала бібліотека станції Борщі. До уваги відвідувачів Інтернет-центру була запропонована відеопрезентація "Вишиванка - український оберіг".

"З днем вишиванки, Україно!" - книжкова виставка під такою назвою зустрічає читачів бібліотеки села Малий Куяльник.

В сільській бібліотеці Новоселівки розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Вишиванка - твій генетичний код".

Бібліотека селища Борщі запросила своїх читачів на народознавчу веселку "Вишиванка - це щоразу молитва". Бібліотекар Оксана Перебітюк познайомила присутніх з історією української вишивки, народними звичаями та обрядами, пов’язаними з нею, презентувала виставку літератури "Бережи українське - носи вишиванку!". Діти разом з бібліотекарем писали побажання для нашої країни та створювали вишиванку із жовто-блакитних сердечок, переглянули відеоролик "Знайомство з вишиванкою". Юні українці бажали миру, добробуту та щастя Україні.

В бібліотеці  села  Качурівка  відбулась  народознавча  година  "Вишиванка - це  щоразу  молитва".  До  уваги  користувачів  бібліотеки  була  розгорнута  тематична  книжкова виставка  "Мамина  сорочка  -  генетичний  код  мого  роду, мого  коріння". Цікавим став і продемонстрований відеоролик  "Історія  вишиванки ".

В Косівській бібліотеці відбулась віртуальна година "Вишиванка - це щоразу молитва". Захід розпочався з історії виникнення української вишивки, потім був продемонстрований відеоролик, присвячений історії української вишивки в різних куточках України.

Для маленьких читачів Соболівської бібліотеки відбувся відеоперегляд "Чарівна краса вишиванки".

Українська вишиванка — це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Нехай ця символічна річ зітре кордони й об’єднує українців по всьому світу!

Детальніше - на блозі ЦБС

Переглядів: 1606 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz