Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Травень » 17 » До Дня вишиванки
1:11 PM
До Дня вишиванки

"А над світом українська вишивка цвіте!"

 

16 травня вся країна святкувала велике свято - День вишиванки, котра є символом і оберегом нашої неньки-України. У святкуванні Дня вишиванки взяли участь і бібліотекарі Куяльницької громади.

В Гидеримській сільській бібліотеці відбулась веб-презентація  "А над світом українська вишивка цвіте" та презентація  книжкову виставку "Українські вишиванки - наче райдуги світанки" для учнів 4-6 класів. Завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна розповіла учням про головні обереги нашої країни, про рушники та вишиванки, ознайомила учнів з народною вишивкою та її головними символами, детально зупинившись на книзі "Українська вишиванка. Північно-Західне Причорномор'я» з орнаментами рушників Одещини.

Бібліотекарі Липецької бібліотеки Любов Лунгул та Лариса Дімпул підготували книжкову виставку «Все життя у вишивці», презентацію якої провели під час святкового концерту "Вишиванка - символ України, дзеркало народної душі" в Будинку культури.

В Косівській бібліотеці була проведена народознавча година "Вишиванка - для українця оберіг". Бібліотекар Олена Дегтяренко розповіла школярам про традиції створення та носіння вишиванок, презентувала тематичну книжкову виставку "Магія рук та доброї волі", ознайомила дітей з найбільш поширеними умовними значеннями українського орнаменту, схемами, продемонструвала вишиті рушники.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 437 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz