Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Травень » 22 » До Дня вишиванки
9:43 AM
До Дня вишиванки

Бібліотека одягнулась у вишиванку

 

Вже другий рік з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки в Подільському районі проходить  "Вишиванок-Fest", в якому приймають участь і бібліотеки району.

В цьому році фестиваль, який проходив в Мардарівській сільраді, розпочався з туристичної краєзнавчої екскурсії для працівників культури району "Стежками відомого земляка".  Бібліотекар краєзнавчого відділу центральної районної бібліотеки Надія Балабан підготувала змістовний матеріал про відомого українського мецената, політичного та громадського діяча Євгена Чикаленка, для якого Мардарівщина є маленькою батьківщиною. Історична довідка проходила безпосередньо біля місця поховання сина Євгена Чикаленка - Левка Чикаленка, похованого за власним заповітом на  кладовищі села Перешори. 

Добре підготувалась до фестивалю і сільська бібліотека (бібліотекар Людмила Шевченко), яка уся немов би одягнулась у вишиванку, прикрасилась яскравими українськими рушниками,  чоловічими та жіночками сорочками-вишиванками, вишитими картинами, серветками та покривалами.

Дрес-кодом для відвідувачів бібліотеки в цей день стала саме вишиванка, в яку були одягні і господиня закладу, і численні гості, серед яких і представники районної влади на чолі з в. о. голови райдержадміністрації Олексій Буряченко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Костюк, начальник відділу культури Ольга Шапран та ін.

Одним з цікавих бібліотечних заходів в цей день стала і веб-презентація "Вишивала мені ненька на свято сорочку" та виставка-експозиція вишиванок в бібліотеці села Гидирим. Запрошені на захід завідувачкою філією Василисою Полуденною учні 5-6 класів роздивлялись кожен виставковий експонат та за допомогою комп'ютеру  знайомились з історією та традиціями української вишивки. 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 572 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz