Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Листопад » 8 » До Дня української писемності та мови
11:18 AM
До Дня української писемності та мови

Українська мова - давня й молода!

 

Уже традиційно у перші дні листопада в бібліотеках Куяльницької громади проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.

Українська мова – це найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура. Українська мова – головна героїня книжкової виставки «О мово моя! Душа голосна України», розгорнутої в Гоноратській сільській бібліотеці. Літературу, представлену на виставці, яскраво доповнюють прислів'я та « крилаті» вислови про нашу рідну мову. Друга частина виставки висвітлює цікаві факти про мову.

«Наш скарб – рідна мова» - ім’я книжкової виставки, оформленої в бібліотеці села Новоселівка.  Вона ознайомить користувачів з правилами української мови, збагатить словниковий запас, ознайомить з основами й історією українського літературознавства. В запропонованих виданнях: "Культура сучасної української мови", " Українське слово для всіх і для кожного", словники та довідники, зокрема словник української мови " Мова - не калька"  розглядаються питання фонетики, орфографії, правопису та стилістики сучасної української мови.  

В бібліотеці станції Борщі діє ілюстративна книжкова виставка "Наша мова калинова". На виставці представлені художні твори українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про рідну мову. Користувачі бібліотеки зможуть поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Бібліотека села Куяльник пропонує увазі користувачів виставку літератури  "Слова в рідній мові - квіти калинові» і закликає вивчати, удосконалювати і шанувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями і возвеличував Україну та українців.

"Ти наше диво калинове, кохана материнська мово..." - книжкова виставка-презентація під такою назвою чекає на користувачів бібліотеки села Нестоїта.

«Українська мова – давня і молода» - під такою назвою в центральній бібліотеці пройшов мовний колаж з однойменною книжковою виставкою.

Веб-презентацію поетичного струмочку «Мова моя – це душі джерело» підготувала для своїх користувачів бібліотекар села Чубівка.

Наша мова - це мова великого народу і великої історії. Нехай світоч нашої древньої та поетичної мови ніколи не згасає! Нехай же вона ллється звідусіль!

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 1140 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz