Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Листопад » 7 » До Дня української писемності та мови
3:34 PM
До Дня української писемності та мови

"О слово рідне, пращура молитва!"

 

Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято - День української писемності і мови. До цієї дати в бібліотеках Куяльницької громади протягом тижня традиційно проводяться різноманітні заходи, присвячені темі писемності та грамотності: літературні свята, тематичні вікторини, мовознавчі конкурси, інформаційні бесіди, презентації книжкових виставок та  огляди літератури. 

Так, у Малофонтанській сільській бібліотеці пройшла літературна вікторина "Ти - наше диво калинове, кохана українська мова". Працівники культури Ірина Дмитрієва та Ірина Попенко провели для місцевих школярів літературну вікторину та презентацію книжкової виставки "Вічне життя українського слова".

Новоселівська сільська бібліотека запросила своїх читачів на мовні забавлянки "Найдзвінкіше слово рідне". Завідуюча бібліотекою Олена Швець та директор Будинку культури Людмила Мойсенець за допомогою мультимедійної презентації "Мандрівка в країну писемності" розповіли дітям про історію писемності, легенди про українську мову та запросили у подорож по книжковій виставці "Мова - коштовний скарб народу"Потім учасники заходу змагалися у конкурсах та вікторинах "Понови слова", "Скажи без затримки", "Коректор", "Буква до букви - і виникло слово", "Допиши прислів'я" та інші. 

Цікавий літературний колаж «Світлиця слова у безмежжі часу» відбувся в бібліотеці села Нестоїта. Бібліотекарі Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос познайомили дітей з оглядом книжкової виставки «Ти – наше диво калинове, кохана материнська мова»,  продемонстрували відеоролики про День української писемності та мови та український алфавіт, запропонували відгадати дотепні ребуси та загадки.

Бібліотекар села Коси Олена Дегтяренко запросила своїх читачів до літературної вітальні під назвою "Бо в нас вона одна - чарівна і світова, древня і молода - велика наша мова", розповіла їм про значення української мови, познайомила з книжковими виставками, присвяченими українській казці та Тарасові Шевченку, та провела вікторину на знання української мови.

В бібліотеці селища Борщі було проведено мовознавчу гру "Наша мова - пісня, і в словах її любов". Бібліотекар Оксана Перебітюк оформила і презентувала дітям книжкову виставку "Мова - духовне багатство народу" та запросила їх взяти участь у грі "Поле чудес".

Завідуюча бібліотекою села Гидерим Василиса Полуденна разом із шкільним бібліотекарем Валентиною Нігриводою влаштували для учнів місцевої школи свято української мови "Мова моя - це спів солов'я", під час якого діти дізналися про історію української писемності, взяли участь в літературному віршограї "Любіть українську мову", у вікторинах: "Назви без затримки", "Відгадай загадку", "Продовжить  прислів"я " та інших, познайомились з оглядом книжкової виставки "Наша мова калинова".

На поетичну годину "А мова наша ніжна й барвінкова" завітала до місцевої школи  і завідуюча бібліотекою села Гонората Світлана Якубовська, яка презентувала учням книжкову виставку "Мова - духовне багатство".

Під час свята рідної мови «Мова – скарб народу» в Любомирській школі сільський бібліотекар Наталія Анапольська познайомила дітей з книжковою виставкою новинок української дитячої літератури.

Бібліотекарем села Качурівка Катериною Гоцуленко спільно з вчителями Беліченко Л. Л. , Бригадир В. М. для школярів Качурівської школи була проведена літературна година «Ти могутня, рідна мово!» з вікторинами та загадками про українську мову, оглядом тематичних книжкових видань та флешмобом «Українська мова – це модно».

Свято мови "Мови рідної краса" провели для читачів Куяльницької бібліотеки бібліотекарі Марія Каназірська та Рита Гарматюк. Складовими заходу стали: інформ-досьє "Історія української мови", поетична п'ятихвилинка "Лунай величне наше слово", мовознавчі фанти "Заморочки з глечика",  конкурс скоромовок  "Хто зможе повторити?", презентація книжкової виставки "Мово рідна, слово рідне!"       

"Слова... в Вас мудрість вічна" – таку назву мала літературна година в бібліотеці села Мардарівка, проведена бібліотекарем Людмилою Шевченко.

В центральній бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки «О слово рідне, пращура молитва!».

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 1229 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz