Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Березень » 15 » До Дня українського добровольця
2:48 PM
До Дня українського добровольця

Молоді про добровольців

 

15 березня в центральній бібліотеці пройшла патріотична година "Український доброволець - взірець патріотизму". Учасниками заходу стали студенти  Подільського професійного ліцею.

Ведучі заходу Інна Вербицька і Ольга Волкунович розповіли юнакам  про молоде героїчне свято, свято українського духу незламності і боротьби -  День українського добровольця, яке щорічно відзначається  в Україні 14 березня. 

Це свято  вшанування добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну.

Дуже цікава добірка відеоряду, продемонстрованого Віталієм Бензарем розкрила етапи становлення добровольчого руху в нашій країні, Дізналися парубки і про перші найвідоміші сьогодні добровольчі загони.

Вразила всіх  героїчний шлях і доля першого наймолодшого Героя України серед добровольців - Дмитра Коцюбайла з позивним  "Да-Вінчі".

Не залишився поза увагою юнаків і ланцюг тематичних книжкових викладок  з документальними та художніми творами українських письменників, які прославляють звитягу мужніх воїнів України, та  портретами добровольців та мотиваційними висловами про те, що їх спонукало без вагань стати на захист Батьківщини.

Схиливши голови, у повній тиші присутні в бібліотечній залі застигли в хвилині мовчання, вшановуючи пам'ять всіх, хто віддав найцінніше - своє життя, за свободу і незалежність України, мирне небо і майбутнє українських дітей.

Сьогодні добровольцем став увесь український народ і своєю самовідданою службою та героїчними вчинками вкотре доводить, що не можливо здолати тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

А  День українського добровольця повинен стати однією з основ, на якій зростатимуть і гартуватимуться нові покоління вільних українців, громадян незалежної держави.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 86 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz