Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Березень » 12 » До Дня українського добровольця
11:31 AM
До Дня українського добровольця

Вони для нас виборюють життя!

 

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла постанову "Про встановлення Дня українського добровольця". Відповідно до неї щороку 14 березня в нашій державі відзначають День українського добровольця.

Саме 14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області.

Напередодні цієї дати в краєзнавчому відділі центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС пройшла історична година «Вони для нас виборюють життя» з презентацією однойменної книжково-документальної виставки.

Бібліотекар Надія Балабан розповіла присутнім про рекордну явку у військкомати навесні 2014 року, коли люди самоорганізовувались в батальйони й вирушали на Схід боронити рідну землю. Саме завдяки добровольцям – їхній  мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Саме їм, героям-добровольцям, присвячені розміщені на книжковій виставці арт-проєкт Андрія Котлярчука «Добровольці. Доба героїв», роман Наталії Костіної «Билет в одну сторону», повісті Сергія Гридіна «Віраж» та «Чужий», документальна оповідь Даріо Фертіло та Олени Пономаревої «Люди і кіборги», збірка поезій Володимира Матвієнка «Україно-мати, бережи синів».

Подвиг добровольців вшановували сьогодні і в бібліотеці села Качурівка. Бібліотекар Катерина Гоцуленко запросила користувачів на патріотичну годину "Герої-добровольці поряд з нами", познайомила з книжковою викладкою "Їх імена прославили наш край",  розповіла про перші добровольчі батальйони захисників України.  У виконанні завідуючої сільським клубом Ольги Поштар прозвучали патріотичні вірші. Староста села Лідія Логінська призвала присутніх шанувати героїзм та мужність всіх добровольців і закликала віддати шану земляку Віталію Катішову, який загинув, захищаючи рідну землю.

Подвиг добровольців врятував країну. Вони пройшли пекло найтяжчих операцій: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, донецький аеропорт… Іменами добровольців, що віддали на фронті свої життя, називають вулиці та проспекти українських міст. І відтепер 14 березня країна віддає шану їхньому подвигу. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали нашими захисниками, і ми щиро вшановуємо їх і вклоняємось їхньому подвигу.

Більше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1519 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz