Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2022 » Січень » 22 » До Дня Соборності України
10:16 AM
До Дня Соборності України

Україна - єдина! Україна - це ми!

 

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 103 роки тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської  Народної  Республіки.

Бібліотеки Куяльницької громади вшанували цю знаменну дату низкою тематичних масових заходів.

В центральній бібліотеці зібрались очільники сільської ради і громади, представники молодіжної ради, бібліотекарі на патріотичну годину "Славетна мить, що об'єднала Україну".

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся Куяльницький сільський голова Сергій Паламарчук, який привітав присутніх з Днем Соборності, закликав до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя.

Бібліотекарі Ольга Волкунович та Інна Вербицька розповіли гостям заходу про те, як постала соборна, об’єднана Україна, про величний  Акт Злуки, який  об’єднав українські землі  в єдину державу, продемонстрували уривки документального  фільму про історичні події 1919 року та «Ланцюг єдності» між Львовом і Києвом 1990 року та презентували книжкову виставку "Соборна. Вільна. Неподільна".

Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан підготувала цікаву інформацію про Євгена Чикаленка - земляка, який всією душею вболівав за все українське і робив все можливе, щоб зберегти для нас мову, пісню, звичаї, любов до своєї землі.

Для дорослих користувачів  бібліотеки селища Борщі (Зірниця) пройшла презентація книжкової виставки «Україна - єдина! Україна - це ми!». Бібліотекар ознайомила присутніх з літературою,  яка розповідає про досягнення українського народу, про мужній дух українського народу, знайомить з  діячами, які боролись за об’єднання всіх демократичних сил  словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу. 

 А для юних користувачів бібліотекар підготувала цікаву екскурс-вікторину "І дорослий знає, й дитина - Україна в нас - єдина!"

В Гоноратській бібліотеці відбулось свято єднання під назвою "Під синьо-жовтим прапором свободи з'єднаємо великий свій народ".  Для учнів місцевої гімназії завідувачка бібліотекою  презентувала книжкову виставку "Славетна мить, що об'єднала Україну", розповіла про історичні факти акту Злуки. Діти відповідали на запитання вікторини "Як я знаю Україну", а по закінченні заходу об'єднались в ланцюжок на знак єдності і соборності нашої країни.  

Яскраве тематичне свято  «Рідна – моя Україна!» до Дня Соборності відбулось для учнів початкової  школи села Борщі. Бібліотекар сільської бібліотеки-філії  підготувала для малечі цікаву розповідь та  книжкову викладку. Діти читали вірші, співали пісні, присвячені Україні, танцювали запальні українські танці.  Всі разом переглянули мультфільми з циклу "Моя країна Україна".

Свято Соборності «З вічною думою про єдність на своїй землі» було підготовлено до цієї видатної дати і бібліотекарем села Соболівка.

Гидеримська  бібліотека запросила своїх користувачів на історичну годину "В день злуки візьмемось за руки", під час якої завідувачка бібліотекою розповіла присутнім про історію  виникнення  свята , презентувала книжкову виставку під назвою  "Моя країна Україна". Для наймолодших користувачів запропонувала відео-перегляд " Соборна наша Україна".

Історичну годину "Соборність - шлях до незалежності" підготували для своїх читачів і бібліотекарі села Куяльник, які познайомили з історією становлення незалежної України та літературо, присвяченою цим знаменним подіям, а також запросили присутніх до перегляду відеороліка "Соборність України".

Патріотична  година "Соборна моя Україна, одна на всіх, як оберіг", проведена бібліотекарем та клубним працівником, об'єднала в цей день в єдиному ланцюзі користувачів бібліотеки села Глибочок .

Патріотичне "серце" створили разом з працівниками культури діти з села Коси під час патріотичної години  "Соборність держави - єднання народу".

До уваги читачів Бочманівської бібліотеки розгорнута ілюстрована  книжкова виставка "Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг." Учні 6 класу Бочманівської школи стали учасниками  історико-патріотичної  інтернет-мандрівки "Акт Злуки: відтворення  історичної  правди".

Станіславською сільською бібліотеко  презентовано тематичну викладку літератури «Соборність держави - єднання народу», де кожен охочий мав змогу ознайомитись з представленими книгами, документами та публікаціями які розповідають про події тих часів та висвітлюють ідеї побудови самостійності, соборності держави.

Книжкові виставки "Україна - єдина" та "Тільки разом збережемо незалежність" розгорнуті для користувачів в Петрівській та Мардарівській сільських бібліотеках, на якій представлена література,  що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови й причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави.

 

Переглядів: 2223 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz