Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Січень » 23 » До Дня Соборності України
12:39 PM
До Дня Соборності України

Соборність України - символ свободи та єдності

 

22 січня всі українці урочисто відзначили День Соборності України - день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної республіки, що відбулося 22 січня 1919 році на Софійському майдані в Києві. 

З метою гідного відзначення цієї історичної дати в бібліотеках району відбулись різноманітні масові заходи: інформаційні години, історичні подорожі, презентації книжкових виставок, огляди літератури.

Так, бібліотека селища Борщі запросила своїх читачів на інформаційне досьє "Соборна моя Україна - одна на всіх, як оберіг", під час якого бібліотекар Оксана Перебітюк ознайомила присутніх з тематичною викладкою літератури "Соборність України: під прапором волі" про часи ставлення України як єдиної, соборної держави.

Бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки провели свято єднання під назвою "Соборна України: від ідеї до життя" для учнів 9-го класу. До цього свята була оформлена книжкова виставка, огляд якої зробила завідувачка бібліотекою Інга Урсул. 

Бібліотекар села Мардарівка Людмила Шевченко провела для мешканців громади історичну годину «Історія і сьогодення української Соборності», наголосивши, що саме незалежність і соборність є запорукою виживання Української державності, і сьогодні бійці в зоні АТО так само відстоюють не лише незалежність, а й соборність України, як і їхні попередники майже 100 років тому.

В центральній районній бібліотеці розгорнута документально-публіцистична виставка "Соборна духом Україна", на якій представлені  книги, які розкривають зміст поняття "соборність", досліджують становлення ідеї соборності на різних етапах історії людства та засвідчують, що українська душа невмируща. Зацікавила читачів і вебпрезентація "Квітуча, вільна і єдина, моя Соборна Україна".

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 510 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz