Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Червень » 22 » До Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні
10:38 AM
До Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні

Щоб ніколи світанки не здригалися від слова війна!

 

22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Наш священний обов'язок - назавжди зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу у цій жахливій війні. Низкою пам’ятних заходів відзначають цю дату бібліотеки Куяльницької громади.

До Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні у відділі абонементу центральної бібліотеки діє  книжкова виставка-пам`ять «Час не має влади над пам’яттю». Бібліотекар Людмила Поросятковська  надає інформацію про історію найкривавішої  війни, яка зафіксована у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках для всіх читачів бібліотеки.

В центральній дитячій бібліотеці до цієї скорботної події оформлена  виставка-спомин «День скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні», біля якої проводяться  інформаційні огляди, як  історичної  так і художньої  літератури.

Бібліотека станції Борщі пропонує до уваги користувачів виставку-реквієм «Щоб ніколи світанки не здригалися від слова війна».

Годиною скорботи «Пам’ять завжди жива» та покладанням квітів до пам’ятника загиблим  односельцям вшанували жертви війни  в Україні користувачі бібліотек та відвідувачі клубів сіл Вишневе та Ставки.

В бібліотеці села Новоселівка пройшла година історичної слави "Заради життя, в ім'я перемоги". Присутні згадали страшні події початку війни та вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих. В бібліотеці оформлена тематична викладка літератури "Тільки пам'ять не сивіє..."

На історично-патріотичну годину «Стоїть в скорботі мати-Україна» запросили мешканців працівники культури  села Стара Кульна.

Бібліотекар села Борщі презентувала для юних користувачів ілюстровану книжкову виставку «Ціна перемоги» та запропонувала до перегляду відеоролік «Ми пам’ятаємо». Пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника загиблих воїнів. 

Презентацію книжкової виставки-пам'яті "Пам'ять про подвиг" та покладанням квітів до пам'ятнику загиблим відзначили цей день користувачі бібліотеки села Гидерим.

Годину-спогад "Життя - як полум'я" провели в бібліотеці працівники культури для мешканців села Малий Фонтан.

Година-реквієм "Згадаймо всіх поіменно" зібрала біля пам'ятника загиблим воїнам юних читачів бібліотеки села Федорівка.

Бібліотекарі та клубні працівники громади сіл Мардарівка, Малий Фонтан, Коси, Олексіївка, Бочманівка, Нестоїта взяли активну участь в урочистих мітингах  біля пам'ятників загиблим воїнам.

Сьогодні, потерпаючи від кривавої російської агресії в нашій країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

 

Переглядів: 167 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz