Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Лютий » 21 » До Дня рідної мови
2:25 PM
До Дня рідної мови

Рідна мова й Україна - найдорожче, що в нас є

 

21  лютого - Міжнародний  день  рідної  мови. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Для нас рідна мова – це безцінна спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість десятків поколінь, це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Добре підготувались до цього свята бібліотеки Куяльницької громади.

В бібліотеці села Куяльник пройшло свято мови "Кращої, ніж рідна, мови не буває" з презентацією мовознавчої виставки "Єднає рідна мова", адже з початком війни люди об'єдналися тим, що почали спілкуватися тільки українською мовою. Присутні познайомилися з мовними традиціями, що сягають сивої давнини, відповідали на запитання вікторини "Наша мова барвінкова" та читали вірші і гуморески про мову.

Зі святом рідної мови під назвою "Моя мова як спів солов'я" завітали до учнів місцевої школи працівники культури села Гидерим, розповіли діткам про історію та значення свята, провели цікаві вікторини.

Бібліотекарі Ставківського старостинського округу завітали до учнів Вишнівської початкової школи з літературною годиною «Українська - мова вільних, мова миру". Діти читали вірші, відгадували загадки та переглянули відеоролик.

В Чубівській сільській бібліотеці була проведена презентація книжкової виставки "Рідна мова наша". Діти не тільки ознайомились з представленою на виставці літературою, а й взяли участь в розважально-ігровій програмі з вікторинами, тестами та переглянули добірку цікавих відеоматеріалів.

В бібліотеці села Любомирка була проведена літературна година "Мова України - пісня солов'їна" та презентована тематична виставка  "Мова - візитка нації".

Літературну годину "Наша мова колискова" підготували для своїх відвідувачів працівники культури села Малий Куяльник.

В бібліотеці села Коси відбулися голосні читання віршів "У рідній мові цілий світ"  та презентація виставки "Наша мова солов’їна".

В  бібліотеці села Качурівка  оформлена  тематична  виставка "Українська  мова  давня  й  молода", проведений  огляд  літератури.

Книжкова виставка до  Міжнародного дня рідної мови "Нас  єднає мова!" оформлена в бібліотеці села Глибочок.

Бібліотека села Мардарівка зустрічає читачів книжковою виставкою «Мова моя солов’їна».

Літературні читання «О мово моя, душа голосна України» відбулись для юних читачів бібліотеки села Олексіївка.

Бібліотека селища Борщі підготувала та  презентувала читачам книжкову виставку "Є мова - є нація".

Юні читачі багатьох бібліотек громади долучились  до  флешмобу  голосних  читань «Єднає рідна мова». Діти з центральної дитячої бібліотеки, бібліотек сіл Новоселівка, Мардарівка, Качурівка, Любомирка, Малий Куяльник декламували улюблені вірші про рідну українську мову, записуючи відео та викладуючи його в соцмережі Фейсбук під хештегом #єднаєріднамова 

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 110 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz