Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Травень » 11 » До Дня Перемоги над нацизмом
8:27 AM
До Дня Перемоги над нацизмом

Над пам'яттю роки не владні

 

71 рік незгасимо горить дні і ночі Вічний вогонь - вогонь пам’яті живих про загиблих, вогонь пам’яті серця. Напередодні Дня Перемоги бібліотекарі району з усією громадою вітають наших мужніх воїнів-ветеранів з великим святом, даруючи їм теплі слова вдячності за наше мирне життя та квіти, з хвилюванням та увагою прислухаючись до кожного слова їхніх спогадів про ту далеку війну.

4 травня в селі Новоселівка в школі пройшов вечір–вшанування "Три війни - три долі ", на якій були запрошені ветерани Другої Світової війни, воїни - афганці, діти війни та воїни АТО, а 9 травня біля пам'ятника загиблим воїнам відбувся урочистий мітинг-реквієм (ведучі заходу - працівники культури Олена Швець та Валентина Мойсенець). Урочистий мітинг, проведений бібліотекарем Аллою Кошетар та директором школи Володимиром Глущуком, біля пам'ятника загиблим воїнам пройшов в селі Мурована. Бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк відкрила мітинг, що відбувся в селі Зелений Кут за  участю голови сільради Валентини Правенко та директора Борщанської школи-інтернат Тетяни Кунаренко. Віддати шану полеглим і ветеранам, які залишилися в живих, на урочистому мітингу зібрались і мешканці сіл Борщі (бібліотекар Наталія Іванкова) та Чубівка (бібліотекар Неоніла Яницька, зав. клубом Людмила Козаченко).

Урочистості з концертними програмами, присвяченими Великій Перемозі, за участю представників районної влади, працівників культури, бібліотекарів і освітян пройшли в і селах  Нестоїта, Вишневе, Станіславка. Зі словами вітання, квітами та подарунками актив сільських громад завітав до осель ветеранів в селі Мардарівка, Куяльник, М. Фонтан.

Бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки провели урок скорботи "Вшануймо полеглих і живих", під час якого презентували документальну книжкову виставку "У війні палала рідна Україна". В центральній районній бібліотеці відбулась літературно-музична композиція «Над пам’яттю роки невладні», присвячена пісням воєнних років. Не меншу увагу привернула і книжкова виставка "Війна і Перемога: біль і пам'ять" в Малофонтанській бібліотеці.

Останнього солдата ще не поховано, останнього героя ще не названо. Народна мудрість говорить: «Герої живуть доти, доки про них пам’ятають». Тож збережімо в пам’яті подвиг нашого народу, наших земляків!

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 676 | Додав: Olga | Теги: День Перемоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz