Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Листопад » 26 » До Дня пам'яті жертв голодомору
2:58 PM
До Дня пам'яті жертв голодомору
Пам'ятаємо минуле заради майбутнього

З 23 по 25 листопада в в ряді бібліотек системи відбувся відеомарафон "Дзвони скорботи" до Дня вшанування пам'яті жертв голодомору.
В рамках відеомарафону в центральній районній бібліотеці пройшов цикл заходів, серед яких - презентація книжкової виставки "Пам'яті незгасима свіча" та урок історичної правди "Попіл знищених стискає наші серця" з переглядом документальних фільмів "Гильотина смерті" та "Голодомор на Україні 1932-1933 років". 





Не випадково до цьогорічних заходів по вшануванню жертв голодомору бібліотека обрала форму відеомарафону, тому що сучасну молодь іноді не так вражає слово, як візуальне сприйняття життєвих подій. Презентація книжкової виставки стала органічним продовженням заходу. Під враженням документальних кадрів юнаки та дівчата уважно прислухалися до розповіді бібліотекарів та з інтересом розглядали представлені на виставці книжки.


"Пам'ятаємо минуле заради майбутньго"
- під цією назвою пройшов захід в Куяльницькій сільській бібліотеці. Бібліотекар Т. Р. Бойко підготувала для присутніх на заході учнів сільської школи огляд книжкової виставки  "Скорботний біль і пам'ятка живим", а завідуюча клубом М. В. Ривняк та учні: Тетяна Швирьова, Марина Голуб, Ксенія Чебоненка, Марина Бежан, Марина Чабан, Анастасія Папушой, Сніжана Семенюк представили літературну композицію, в ході якої були запалені поминальні свічки, та відбулася хвилина мовчання.
Сьогодні важко знайти слова, які могли б передати людський біль від страшної трагедії, коли під час розквіту великої держави українське село, "житниця Європи", вимирало від лютого голоду. Історію переписати вже не можливо, і не можливо її виправити, але треба винести уроки з минулого та пам'ятати заради майбутнього.

Переглядів: 1010 | Додав: Olga | Теги: книжкова виставка, голодомор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz