Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2022 » Січень » 27 » До Дня пам'яті жертв Голокосту
12:27 PM
До Дня пам'яті жертв Голокосту

Голокост - шрам на серці людства

 

27 січня весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв. В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів.

До вшанування цієї скорботної дати приєднались бібліотечні заклади Куяльницької громади, розгорнувши для користувачів книжкові виставки, перегляди літератури.

Так, книжково-ілюстративна виставка "Голокост - шрам на серці людства" презентується в Гоноратській бібліотеці.

Для користувачів Качурівської бібліотеки пройшла презентація виставки однієї книги Марти Холл Келі "Бузкові дівчата".

В бібліотеці села Бочманівка оформлена книжкова виставка-пам’ять "Трагедія Голокосту: історія та долі", на якій зібрані книги,  статті про  події 1933-1945 років - про масове знищення  єврейського населення під час Другої світової війни. Для учнів 5-6 класів була проведена  історична бесіда  "Людство мусить не забути..."    Хвилиною  мовчання  діти вшанували пам’ять всіх , хто став жертвою  злочинних вбивств  фашистів.

Тематичні книжкові виставки і викладки, розгорнуті в більшості бібліотек громади, пропонують  всім бажаючим ознайомитися з виданнями, які експонуються на виставках, та вшанувати світлу пам’ять мільйонів безневинно убитих людей. Адже сьогодні  ми, нове покоління, повинні берегти пам’ять про Голокост, формувати наш світогляд в умовах толерантності та належного ставлення до полікультурних, загальнолюдських цінностей, щоб більше ніколи у світі не повторилася ця жахлива трагедія в світовій історії.

Переглядів: 2923 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz