Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Листопад » 25 » До Дня пам'яті жертв Голодомору
3:40 PM
До Дня пам'яті жертв Голодомору

Україна пам’ятає 1932-1933!

 

28 листопада 2021 року виповнюється 88-ма річниця однієї з найтрагічніших сторінок в історії України – Голодомору 1932–1933 років, який забрав  життя мільйонів наших земляків. Пам’ять про Голодомор не може зникнути з людських сердець.

З метою гідного вшанування пам'яті наших співвітчизників, в усіх бібліотеках Куяльницької громади були розгорнуті тематичні виставки, де з книжкових сторінок постає жахлива картина нищення української нації. Документальні та художні твори розгорнутих книжкових експозицій розкривають причини, масштаби та наслідки голодомору, висвітлюють всю глибину трагедії українського народу під час геноциду.

В центральній бібліотеці громади розгорнута книжкова виставка-пам’ять "Чорний птах гіркої пам’яті", на поличках якої представлена документальна література: "Великий голод в Україні 1932-1933рр", "Свідчення очевидців", "Голод в Україні: Одеська область", "Лиха коса голодомору 1932-1933рр." та художні твори: "В. Барка "Жовтий князь", І. Самчук "Марія", С. Талан "Розколоте небо", М. Стельмах "Чотири броди", за який автор був удостоєний Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка (1981) та інші.

В краєзнавчому відділі Публічної бібліотеки ім. Євгена Чикаленка презентується виставка-спогад "Голодомор - свідчення очевидців", яка об’єднала краєзнавчі теки із записаними розповідями мешканців наших сіл, які самі були свідками Голодомору чи чули жахливі історії з вуст їхніх батьків.

В пам’ять про тих людей, що вмерли в муках від голоду, в бібліотеці села Станіславка оформлена виставка-панорама «Голгофа голодної смерті»,  на якій представлено і спогади односельців, і картини жахливих подій в художній літературі, і офіційна статистика жертв голодомору.

В Косівському Будинку культури розгорнута виставка-пам'ять  "Хай свічка пам'яті горить за всіх невинно убієнних", яку презентують користувачам бібліотекар та директор БК, розповідаючи молоді  про причини і наслідки трагедії Голодомору.

В бібліотеці станції Борщі експонується виставка-реквієм "Чорна тінь Голодомору", яка розкриває багато сторінок історії багатостраждального українського народу.

В бібліотеці села Гонората презентована книжкова виставка "Скорботна свічка пам'яті людської", на якій представлені фотодокументи та література, присвячена темі Голодомору 1932-33 років. Особливу увагу привертає книга "Голодомори в Україні: Одеська область (1921-1923, 1932-1933,1946-1947) роки. Дослідження, спогади, документи". Дякуючи свідкам  і авторам книги, читачі мають можливість ознайомитися з великою кількістю офіційних документів, зі спогадами свідків - наших земляків.

Презентація виставки-реквієму «Україна пам’ятає 1932-1933. Голодомор» та відеопрезентація «Голодомор 1932-1933. Пам’ятаємо» відбулась для користувачів Вишнівської бібліотеки-філії.

З трагічними сторінками історії країни знайомить мешканців села Чубівка виставка-пам’ять «Сторінки цих книг – сама історія».

Книжкова викладка "Пам'ятаємо про Голодомор..." зустрічає користувачів бібліотеки села Борщі.

В  Качурівській  сільській  бібліотеці  до  уваги  користувачів  розгорнута  ілюстрована  виставка-репортаж "Сумний  літопис  голоду", презентація якої відбулась в рамках  години  скорботи "Голодний  рік,  як  чорна  птиця, над  краєм  змореним  літав" та супроводжувалась  переглядом  відеоролика "Голодомор  1932-33".

В бібліотеці села Ставки оформлена книжкова виставка  "Україна пам'ятає голодомор 1932-33 років".

Книжкова виставка-реквієм "Голодомор. Геноцид в Україні", представлена в сільській бібліотеці Новоселівки, ще раз закликає кожного згадати ті трагічні для України 1932-1933 роки та помолитися за кожну безневинно загублену душу.

В Нестоїтській бібліотеці презентується  виставка-пам'ять "Голодомор 1932 -1933. Пам'ятаємо''.

«Чорна сповідь моєї Вітчизни» - таку назву носить книжкова виставка-реквієм, розгорнута для читачів Мардарівської бібліотеки-філії.

Бібліотекар та завідувач клубу села Глибочок провели годину-реквієм "Запали свічку пам'яті" з презентацією тематичної книжкової виставки та переглядом документального фільму "Діти великого голоду".

Запрошуємо мешканців громади познайомитись з бібліотечними виставками і разом вшанувати пам’ять за всіх убієнних голодом, помолитися, як зробила це відома українська письменниця Катерина Мотрич: "...Господи! Страждання, муки й горе мого народу до Всевишньої скорботи зарахуй, і біди й погибель від землі й народу сущого відведи, нині, прісно, і навіки вічні відведи"                  

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки 

 

 

Переглядів: 1021 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz