Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Серпень » 30 » До Дня пам'яті захисників України
10:45 AM
До Дня пам'яті захисників України

Марафон пам'яті «На щиті в безсмертя»

 

29 серпня наша країна відзначала День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день – увічнення героїзму наших захисників, які віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій на сході України – Іловайську трагедію.

Бібліотеки Куяльницької громади віддали шану полеглим захисникам низкою пам’ятних заходів в рамках марафону пам'яті «На щиті в безсмертя» під хештегом #МарафонПам’яті_Сонях. Діти та молодь виготовляли в бібліотеках паперові соняхи, який став символом скорботи за загиблими українськими воїнами. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи.

29 серпня перед учасниками апаратної наради Куяльницької сільської ради з інформаційним дайджестом виступила бібліотекар краєзнавчого відділу центральної бібліотеки Надія Балабан, під час якого був презентований відеоролик «Сонях пам’яті Куяльницької громади», підготовлений завідувачкою медіацентром Ольгою Волкунович, як данина пам'яті загиблим воїнам-землякам.

Цього ж дня в центральній бібліотеці відбулась година-реквієм «Живі, поки пам’ятаємо» за участю військовослужбовців з ремонтно-відновлювального полку, очільників та працівників культури громади.

Ведучі Надія Балабан та Людмила Бензар зворушливо донесли до присутнім жахливі події Іловайської трагедії, презентували книжки, написані тими, хто вижив в тому котлі, та запросили на огляд виставки-меморіалу «На щиті в безсмертя».

До глибини душі торкнулися кожного слова заступниці Куяльницького сільського голови з економічних  питань Софії Ходюк, яка наголосила, що ми не маємо звикати до війни, до втрат, а робити все можливе кожен на своєму місці, щоб наблизити День Перемоги.

Затамувавши подих, присутні слухали розповідь учасника бойових дій, старшого солдата десантно-штурмової бригади Распопова Валерія Олександровича.

Мажорним акордом заходу стали пісні «Козацькому роду нема переводу» у виконанні молодого дуету в складі  Гуйдя Кароліни та Рученко Анастасії та  «Непереможна Україна»  у виконанні вокального колективу "Добрий настрій" Куяльницького центру культури та дозвілля.

Продовжився захід запаленням свічки пам'яті на виставці-меморіалі. Право запалити головну свічку пам'яті надали учаснику бойових дій Распопову Валерію.

Центральною дитячою бібліотекою до Дня пам'яті захисників України була проведена патріотична акція «Що я скажу солдату Перемоги?», до якої приєдналися діти з усіх куточків громади з понад тридцятьма віршами, оповіданнями, есе, малюнками та відео.

У дитячій бібліотеці створено виставку-експозицію всіх дитячих листівок, а вірші,  які відповідають певним  вимогам, опубліковані на інтерактивній дошці.

Мешканці села Коси завітали до бібліотеки на патріотичну годину "Нескорена українська душа" .

В Гоноратській бібліотеці була презентована книжкова виставка «Живі, поки пам’ятаємо» та пройшла історико-патріотична година «Герої нашого часу».

Патріотична година «Вони полягли за Україну», проведена бібліотекою селища Борщі (Зірниця), розповіла про події, що відбувалися на сході України, про тих, хто на передовій ціною власного життя береже наш мир.

В Мардарівському Будинку культури пройшла година пам'яті "Спіть спокійно, Герої" з родинами загиблих воїнів села Юрія Пурчела та Миколи Базалюка.

В бібліотеці села Соболівка пройшла година памʼяті «Памʼятаємо загиблих, шануємо живих».

В Новоселівській сільській бібліотеці розгорнута вітрина пам'яті "Мені болить. Я пам'ятаю", біля якої була проведена година патріотизму "Їх слава сяє над Україною".

Година пам'яті «Живі, поки пам'ятаємо» зібрала за круглим столом користувачів бібліотеки села Вишневе.

Година пам'яті "Герої не вмирають" пройшла в бібліотеці села Стара Кульна.

Презентація книжково-ілюстрованої виставки  "Вони пішли... Але ми пам’ятаємо їх", покладання квітів та вшанування пам'яті загиблих героїв відбулось в бібліотеці-клубі села Борщі.

Юні читачі бібліотеки-клуба села Федорівка стали учасниками патріотично-виховної години "На щиті" , де згадали загиблих земляків, і виготовленими власноруч соняхами віддали шану загиблим.

Соняхи пам'яті виготовляли юні користувачі бібліотеки села Бочманівка.

Багато соняхів дбайливо виробили своїми руками і маленькі та великі відвідувачі бібліотеки та клубу села Чубівка.

Чудові соняхи «розквітли» в руках юних читачів бібліотек сіл Гидерим, Малий Фонтан, Розалівка, Куяльник, Олексіївка.

Пам'ять загиблих захисників України, воїнів-земляків, вшанували і відвідувачі бібліотеки та клубу села Глибочок.

В рамках марафону пам'яті бібліотекарі, клубні працівники у складі делегацій на чолі з старостами відвідали могили загиблих воїнів, вшанувавши пам'ять захисників покладанням квітів.

Памʼятати усіх, кого ворожі обстріли навіки вирвали з обіймів рідних, - обовʼязок українців. Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!

Сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. Кожне поле з соняхами на нашій землі, кожний сонях на городі біля наших садиб будуть нагадувати про звитягу та жертовність найкращих доньок і синів України. Чорне, як українська земля, зернятко, обов’язково проросте, і українці завжди будуть відроджуватись, скільки б не намагалися їх знищити.

Більше фото – на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 138 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz