Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Січень » 16 » До Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту
5:20 PM
До Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту

Кіборги: історія боротьби за нову Україну

 

16 січня працівники центральної бібліотеки підготували та провели цикл заходів до Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту, десяту річницю героїчної оборони якого відзначає в цьому році уся країна.

Інформаційний дайджест «Кіборги: історія боротьби за нову Україну», проведений для керівного складу Куяльницької громади, розповів учасникам наради про найзапекліші бої за Донецький аеропорт,  які тривали з травня 2014-го до 22 січня 2015 року, про героїзм  українських добровольців, медиків та волонтерів, які  понад 242 дні протистояли окупантам у нелюдських умовах, під постійними обстрілами,  за що  отримали назву "кіборги".

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 військових. Поранення отримали понад 500 бійців.

Бібліотекарі   Інна Вербицька та Юлія Тишкул зосередили увагу громади на інформації з увічнення подвигу хоробрих українських воїнів-кіборгів в суспільстві, в культурі та мистецтві. Розповідь ведучих доповнювали тематичні трейлери та відео слайди.

Бібліотекарі зробили акцент на тому, що всі ці книги є на поличках центральної бібліотеки і становлять основу книжкової виставки "Кіборги. Герої не вмирають", яка розгорнута в центральній бібліотеці і презентується в ці дні для читачів.

В бібліотеці села Глибочок пройшла година пам'яті "Пам'ятаємо кіборгів безсмертних", де відвідувачі переглянули документальну стрічку і познайомились з виставкою.

Кіборги стали національним символом відваги і стійкості українських бійців, стали взірцем для тих, хто ціною життя стримує ворожу навалу сьогодні під Авдіївкою, Кремінною, Куп’янском, Лиманом, стоїть на смерть, захищаючи  Кринки. Доки серед українського народу будуть такі хоробрі люди, як кіборги, ми впевнені, що вогонь свободи і незламності нашого народу не згасне, як не загасає і пам'ять про героїв Донецького аеропорту.

Детальніше про заходи - на блозі бібліотеки

Переглядів: 74 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz