Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Травень » 10 » До Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги
2:58 PM
До Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги

Пам'ять жива!

 

Минуло 73 роки, коли весна 45-го принесла нам велику радість - довгождану Перемогу. Пройшло понад сім десятиліть, та не затихає в серці людському біль утрати. В знак великої шани перед тими, хто віддав своє життя в боротьбі за перемогу над нацизмом, в селах району пройшли урочисті мітинги, в бібліотеках та клубах – вечори пам'яті, патріотичні години, презентації книжкових виставок.

Однією з перших бібліотек запросила своїх читачів на презентацію книжкової виставки-панорами "Немеркнуче світло великого Подвигу" бібліотека села Гонората. Завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська познайомила читачів з  книгами «Книга Пам'яті України. Переможці», «Книга Скорботи України», з воєнними мемуарами, але найбільшу увагу привернула "Книга Пам'яті с. Гонората" з фотографіями та документами воїнів-односельців, які загинули чи пропали безвісти.

8 травня в селі Малий Куяльник біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні героям пройшов мітинг пам’яті і слави, де виступили депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко, голова Куяльницької сільської ради Сергій Паламарчук, голова СТОВ "Куяльник" Анатолій Возіян, начальник прикордонного загону О. Колесніченко, учні місцевої школи та працівники культури. 

Мітинг "Пам'ять жива!" відбувся  в селі Борщі і  занурив присутніх в атмосферу свята Перемоги 1945-го року. 

9 травня в селі Новоселівка біля пам'ятника загиблим воїнам пройшов мітинг-реквієм "Знов білим цвітом вкрилися сади і знов приходить свято Перемоги" за участі ведучих Мар'яни та Людмили Мойсенець, завідувачки бібліотекою Олени Швець, старости села Галини Станіславської, голови райради Людмили Білоус, хору ветеранів праці "Журавка" та учнів сільської школи.  

Мітинги-реквієми "У скорботі схиляємо знамена...", проведені бібліотекарем Катериною Гоцуленко спільно з працівниками клубу та школи, пройшли в селах Качурівка і Велика Кіндратівка, на які були запрошені староста громади, голова спілки ветеранів, учасники АТО, воїни-інтернаціоналісти, ліквідатори аварії на ЧАЕС, школярі та сільські жителі.

Урочисте вшанування пам’яті загиблих воїнів за участю працівників культури відбулось в Малофонтанській сільській школі,  в Мурованській сільській школі, в селі Мардарівка, після яких представники місцевих громад та працівники культури з привітаннями, квітами та дарунками відвідали оселі солдатських вдів та ветеранів війни та праці.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 758 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz