Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Лютий » 20 » До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні
5:05 PM
До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні

Небесна Сотня у вирій полетіла…

 

Запаленням свічки Героям Небесної Сотні розпочалась година національної пам'яті "Небесна Сотня у вирій полетіла..." в центральній бібліотеці КУ "Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради".

Запаливши свічку, Куяльницький сільських голова Сергій Паламарчук наголосив, що першими Героями російсько-української війни стали Герої Майдану, люди, які поклали своє життя за демократичні зміни в нашій країні, за наше краще майбутнє і закликав вшанувати пам'ять полеглих синів і дочок України хвилиною мовчання. Зал схилився в скорботі...

Ведучі заходу - бібліотекарі Ольга Волкунович, Інна Вербицька, Ірина Пашора та Юлія Тишкул - провели історичні паралелі жертовності молодих українців в боротьбі за незалежність України від Крутів до сьогодення, зосередивши увагу присутніх на тому, що зима для України - це пора випробувань і пора звитяги нашої нації.

Дев'ять років минуло з тієї вогненної зими, коли прості герої Майдану - юні та сивочолі, багатодітні батьки та одинаки, заробітчани та кандидати наук, східняки та західняки, абсолютно різні і такі схожі - повстали проти насилля, несправедливості проти своєї країни. Кожен з них здійснив особистий подвиг - віддав своє життя заради нової України. Сьогодні вони, спустившись ангелами з небес, стали ангелами-охоронцями для наших воїнів, оберігаючи їх на передовій, подвоюють їхні сили, надихають на перемогу у боротьбі з російською навалою.

Присутні в залі очільники громади, члени молодіжного парламенту, працівники закладів культури дізнались і багато нового про символіку Майдану, що вже увійшла в історію, офіційні нагороди, пам'ятники, документальні стрічки, художні картини, музеї, художні твори, музичний Майдан, поетичний вислів "Небесна Сотня" від поетеси Тетяни Домашенко, який став крилатим символом Революції Гідності. Інформаційні матеріали супроводжувались документальним відеорядом.

Музичну атмосферу Майдану майстерно, натхненно та зворушливо створив колектив  Куяльницького центру культури та дозвілля. Жива музика у супроводі гітари та барабанів не залишила байдужим нікого в залі. А хвилюючі поетичні рядки у виконанні Надії Красовської довели до сліз усю жіночу аудиторію.

Закінчився захід акцією "Ангели пам'яті", яка залишила паперові ангелочки на вічнозеленому дереві, як знак незгасимої пам'яті про героїв.

Детальніше - на блозі бібліотеки

 

Переглядів: 382 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz