Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Січень » 29 » До Дня пам'яті героїв Крут
1:02 PM
До Дня пам'яті героїв Крут

Крути - невгасимий вогонь української волі

 

Україна 29 січня вшановує пам'ять героїв битви під Крутами, яка стала для українців  символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність,  прикладом для сучасних захисників України успішної протидії невеликих, але вмотивованих сил, проти ворога, що значно переважає чисельно.

З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами бібліотеками Куяльницької громади проведений цикл заходів для різних категорій відвідувачів.

В центральній бібліотеці відбулась година пам'яті «Перші Кіборги» для суб’єктів пробації Подільського РВ №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області.

Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан розповіла присутнім про передумови цього бою, про героїзм юних захисників України, про їхню трагічну загибель від рук озвірілих від великих втрат більшовиків. Завідувачка відділом обслуговування користувачів Інна Вербицька презентувала присутнім книжкову виставку «Крути 1918», приурочену до цієї трагічної дати, запропонувала присутнім переглянути відео-екскурс про події 106-річної давнини  "Бій під Крутами: відомі і невідомі сторінки" та трейлер до художнього фільму. Цікавою присутнім стала і тематична сторінка заходу – «Бій під Крутами в мистецтві».

Працівники культури села Стара Кульна підготували для відвідувачів історичний екскурс «Крути: жива пам’ять».

Бібліотекар і зав клубом села Глибочок запросили дорослих читачів на  патріотичну годину  "Герої Крут - для нащадків взірець" та перегляд художньої кінострічки «Крути».

В бібліотеці села Чубівка була проведена патріотична година "У бій ішли відважні". Відвідувачі ознайомились з книжковою виставкою та історичною довідкою.

В бібліотеці селища Борщі (Зірниця) презентується книжкова виставка «Крути - наша біль, наша історія і слава» та відбулася патріотична бесіда «Крути вчать дивитись у майбутнє», під час якої бібліотекар ознайомила користувачів з маловідомою історією української революції 1917 – 1921 роках та бою під Крутами.

До уваги користувачів бібліотеки села Новоселівка - книжкова виставка "Крути. Бій за майбутнє".

Сьогодні, як і понад сто років тому, на своїй землі ми знову знищуємо ворога. Факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами, й далі горить і буде горіти в серцях майбутніх поколінь.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 46 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz