Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Квітень » 26 » До Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи
2:37 PM
До Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи

Паперові журавлі над небом Подільщини

 

26 квітня працівники культури, освіти Подільського району на чолі із в. о. голови райдержадміністрації Тетяною Костюк   зібралися в парку Шевченка біля пам'ятного знака загиблим ліквідаторам з нагоди відзначення Дня Чорнобильської трагедії, яка рівно 31 рік тому сколихнула всю планету і стала найстрашнішою сторінкою в історії нашої країни.

Відкрили захід працівники районного центру культури та дозвілля тематичною композицією за участю вокального колективу "Стожари", а потім естафету заходу прийняла бібліотекар районної бібліотеки Надія Балабан, яка озвучила сумну статистику техногенної аварії, згадавши ліквідаторів Подільщини, які першими постали перед страшною загрозою.

Тетяна Костюк висловила слова вдячності за подвиг ліквідаторів-чорнобильців, за безмежну відданість своєму обов’язку перед країною та героїчну мужність та запросила присутніх хвилиною мовчання  вшанувати пам’ять людей, які заради майбутнього кожного з нас розплатилися власним життям. На їх честь були покладені квіти та запущені в небо повітряні кульки з японськими паперовими журавликами, які символічно пов'язують ядерний вибух в Хіросімі, Чорнобильську трагедію та трагедією на японській атомній станції "Фукусіма". І для японців, і для українців вони є символом миру, щасливого майбутнього для наших дітей та надії на те, що смертельна атомна загроза, яка випала на долі наших народів, ніколи не повториться.

В центральній районній бібліотеці протягом 26 квітня проходили тематичний відеолекторій "Чорнобиль - душі сльоза пекуча" та презентація документально-книжкової виставки "Пропусти Чорнобиль крізь серце". В Новоселівській сільській бібліотеці пройшла година пам'яті "Чорним лихом, чорним смутком в ніч квітневу став Чорнобиль", а в сільському клубі селища Борщі - година-спомин "Чорнобиль - трагедія віку".

 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 594 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz