Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Серпень » 30 » До Дня Незалежності України
2:04 PM
До Дня Незалежності України

Прем'єра поетичної збірки "У вишневому полоні" - бібліотечний дарунок громаді

 

Серпень став знаковим місяцем для бібліотек Куяльницької ЦБС тому, що світ побачили друга книжка, підготовлена центральною бібліотекою. Це тематична поетична збірка авторів Подільщини "У вишневому полоні", збір матеріалу, набір тексту, дизайн, вступна стаття до якої була зроблена бібліотекарями. 

Випуском цієї збірки поети і бібліотекарі відмітили п'яту річницю надзвичайно красивого районного фестивалю Open air FEST «Ой, у вишневому садочку», який народився в селі Вишневе в 2015 році і присвячений одному з найпоширеніших та найкрасивіших дерев, яке користується любов`ю та повагою в українців - вишні. Ініціатором видання цієї збірки стала начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран, залучивши до видання збірки фінансову підтримку Куяльницької громади.

До збірки увійшли сучасні ліричні твори поетів Подільщини: членів літературних об’єднань «Промінь», «Ліра», місцевого відділення «Аркадійського клубу», членів літературного салону центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС «Бестселер» та аматорів поетичного слова. Прем'єра книги відбулась в медіацентрі центральної бібліотеки напередодні Дня Незалежності України у присутності численних гостей, авторів віршів та бібліотекарів громади. 

Захід розпочали ведучі бібліотекарі Надія Балабан та Людмила Бензар з презентації великої книжкової виставки "Мій край вишневий, Україна" з розділами: "Вишня як символ українського народу", "Вишневого саду мого дивоцвіт", "Вишенька-черешенька ягідка смачна", "Вишня в художній літературі". Особливий акцент був зроблений на останньому розділі виставки, тому що вишня, вишневий цвіт завжди надихають і спонукають до творчості талановитих людей, художників та письменників. І головне місце у цьому розділі було відведено саме новій збірці "У вишневому полоні".

З 27 авторів, представлених у збірці, більше половини були присутні на заході і отримали змогу презентувати свої авторські вірші, а гості мали змогу взяти автограф одразу у цілої когорти поетів. Поетичну естафету розпочав майстер художнього слова Олександр Корембліт, який не тільки зачитав свій вірш зі збірки "У вишневому полоні", а й подарував бібліотеці свою нову авторську збірку "Поеми". Як завжди, порадували своїми віршами поети Людмила Шиманська, Валентина Присяжна, Людмила Гожа, Степан Черноволюк, Валентина Мельниченко, Іван Янчевський, Валентина Сучкова, Наталія Кулик, Людмила Курченко та Ніна Крутцева. Тепло прийняли присутні і перші поетичні спроби бібліотекарів - директора ЦБС Світлани Дюгаєвої та бібліотекаря-краєзнавця Надії Балабан. Відмітили і талановиту спробу юного любителя поезії, дев'ятикласника з Новоселівка Едуарда Пашали "Вікове дерево", написане з вірою в те, що настане час, коли наша країна розквітне, як вишня навесні.

Відрадно, що ця поетична збірка попала до кожної сільської бібліотеки і є гарним дарунком усім мешканцям нашої громади, які люблять рідний край і поетичне слово.

Детальніше про прем'єру поетичної збірки читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 629 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz